Ετοιμος να ταξιδέψει με την αποστολή του Ολυμπιακού στην Τουρκία είναι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, όχι επειδή άλλαξε γνώμη ο Πάουλο Μπέντο αλλά διότι ο Μπράουν Ιντέγε αντί για την Αγκυρα πιθανόν να ταξιδεύει για την Κίνα!

Το νέο μεγάλο deal των πρωταθλητών, που βρίσκεται προ των πυλών, φέρνει και τον Νιγηριανό άσο εκτός του Ρέντη με το οικονομικό όφελος για τον σύλλογο να ξεπερνά τα 11.000.000 ευρώ.

Οι άνθρωποι των Ερυθρολεύκων δεν έχουν πει ακόμα το «ναι», αλλά είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο να κρατήσουν έναν παίκτη που έχει στα χέρια του μια μυθική –για τα δεδομένα –πρόταση από την Τιανζίν Τέντα για συνεργασία τριών χρόνων με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τα 3,5 εκατ. ανά σεζόν!

Είναι απόλυτα λογικό το μυαλό του άσου του Ολυμπιακού να έχει κολλήσει σε αυτά τα απίστευτα ποσά, τα οποία είναι δύσκολο να αγνοήσει. Γι’ αυτό άλλωστε και η διοίκηση των Πειραιωτών είχε προχωρήσει –χωρίς να πάρει τη συγκατάθεση του Πάουλο Μπέντο –στην απόκτηση του ιρανού στράικερ από τον Πανιώνιο στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, καθώς γνώριζε ότι είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθεί και φέτος ενδιαφέρον από την κινεζική αγορά.

Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος για τον Ανσαριφάρντ, τον οποίο θέλοντας και μη ο Μπέντο θα συμπεριλάβει στην αποστολή (ακόμα και παίζοντας με βασικό τον Καρντόσο) για την Οσμάνλισπορ.

ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ… Στα απόνερα ακόμα του ντέρμπι οι Πειραιώτες μπορεί να διαμαρτύρονται για διαφορετική μεταχείριση του διαιτητή προς την ΑΕΚ (με τον διευθυντή ποδοσφαίρου της πειραϊκής ΠΑΕ, Κούλη Δουρέκα, να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της Σάββα Θεοδωρίδη περί κλειδώματος των ανθρώπων της Ενωσης στα αποδυτήρια των διαιτητών για αρκετή ώρα και πάνω από μία φορά), αλλά αν μη τι άλλο ο ρέφερι Μάνταλος δεν τους ακύρωσε κάποιο γκολ, πολύ απλά διότι δεν έκαναν καν ευκαιρία!

Πλέον μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ο Ολυμπιακός έχει δύο νοκάουτ παιχνίδια, όπου αν θέλει να προκριθεί (0-0 τα πρώτα παιχνίδια στο Γ. Καραϊσκάκης) σε Γιουρόπα Λιγκ και Κύπελλο θα πρέπει να σκοράρει τόσο στην Αγκυρα όσο και στο Περιστέρι.

Ο Μπέντο έχει ξεκάθαρα την ευθύνη εδώ με τις εμμονές του, τις οποίες δεν αποκλείεται να πληρώσει ακριβά αν χαθεί κάποια από αυτές τις προκρίσεις.