Τη χαμένη μαγεία της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου, του Κυπέλλου Αγγλίας, ανακάλυψε μια ομάδα της πέμπτης κατηγορίας, η Λίνκολν. Τα Διαβολάκια, όπως είναι το προσωνύμιό της, νίκησαν 1-0 την Μπέρνλι που βρίσκεται 81 θέσεις πάνω απ’ αυτούς στην αγγλική ποδοσφαιρική επετηρίδα και έγιναν η πρώτη ερασιτεχνική ομάδα μετά το 1914 που προκρίνεται στα προημιτελικά. Την τελευταία φορά που μια ερασιτεχνική ομάδα, η ΚΠΡ, είχε καταφέρει κάτι αντίστοιχο, ο κόσμος όδευε προς τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τσάρλι Τσάπλιν πρωταγωνιστούσε στην πρώτη του ταινία, το «Making a Living», και η Ford καθιέρωνε την οκτάωρη εργασία.

Η νίκη της Λίνκολν επιτεύχθηκε εκτός έδρας με γκολ που σημειώθηκε στο 89ο λεπτό, προς την πλευρά του γηπέδου που κάθονταν οι 3.210 φίλαθλοι που έκαναν το ταξίδι, προκαλώντας έκρηξη χαράς. «Πιστεύω πως φέραμε πίσω λίγη από τη μαγεία. Οποιος λέει πως η διοργάνωση του Κυπέλλου είναι νεκρή, δεν έχει ζήσει τις τελευταίες έξι με οκτώ εβδομάδες στο Λίνκολν. Οταν είσαι ερασιτέχνης, πρέπει να παλέψεις πολύ. Και το ποδόσφαιρο στις μικρές κατηγορίες δεν είναι τόσο ρομαντικό» εξηγεί ο προπονητής Ντάνι Κάουλι.

Μέχρι το καλοκαίρι ο Κάουλι ήταν καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε σχολείο, ενώ στην ομάδα μεταξύ άλλων παίζουν ένας πρώην οικοδόμος και ένας κομμωτής.

Για την κλήρωση των προημιτελικών ο Κάουλι ήθελε είτε μια μικρή ομάδα στο γήπεδο της Λίνκολν είτε μια μεγάλη εκτός έδρας. Μάλλον το δεύτερο θα συμβεί καθώς η χθεσινή κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη ως φιλοξενούμενη με τη νικήτρια του αποψινού αγώνα Σάτον – Αρσεναλ.

Το μεγάλο ζευγάρι των προημιτελικών είναι το Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Μπλε νίκησαν 2-0 τη Γουλβς και κάνουν όνειρα για νταμπλ. Ο εκδιωχθείς Ζοζέ Μουρίνιο έχει κάθε λόγο να προσπαθήσει να τους τα διαλύσει. Χθες η Γιουνάιτεντ ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπλάκμπερν (2-1) με το νικητήριο γκολ να το σημειώνει ο Ιμπραΐμοβιτς.

Η ΛΕΣΤΕΡ. Θύμα έκπληξης έπεσε η πρωταθλήτρια Αγγλίας Λέστερ καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τη Μίλγουολ που έπαιζε για 40 λεπτά με δέκα παίκτες.

Το μοναδικό γκολ σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό, ενώ με τη λήξη του ματς οι οπαδοί των νικητών εισέβαλαν στο γήπεδο.

Ο Ρανιέρι έκανε δέκα αλλαγές στην ομάδα του και βεβαίως το αποτέλεσμα δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία. Παρ’ όλα αυτά έσπευσε να δηλώσει πως θέλει τους παίκτες του μαχητές και μονομάχους για τη συνέχεια των υποχρεώσεών τους σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα προημιτελικά η Μίλγουολ θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ, ενώ το τέταρτο ζευγάρι είναι το Μίντλεσμπρο – Χάντερσφιλντ ή Μάντσεστερ Σίτι. Οι δύο τελευταίες θα δώσουν επαναληπτικό αγώνα μετά το 0-0 της πρώτης αναμέτρησης.