Απόλλωνας και Λαμία συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα της Φούτμπολ Λιγκ μετά τη 16η αγωνιστική. Ο Απόλλωνας πέρασε εύκολα από τα Χανιά, νικώντας 4-1 την τοπική ομάδα με τα γκολ που πέτυχαν οι Διαμαντόπουλος (25′ και 37′), Σιατραβάνης (72′), Γουίλι (77′). Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 87′ με τον Σταμάτη.

Η Λαμία νίκησε 2-0 τη Σπάρτη (φωτογραφία) με γκολ των Ομο (14′) και Βασιλόγιαννη (77′) και είναι στην κορυφή μαζί με τον Απόλλωνα. Ενα θέμα πάντως που προέκυψε έχει να κάνει με τη χρησιμοποίηση από τη Λαμία έξι ξένων παικτών. Στην αρχική ενδεκάδα ήταν οι Τζόκιτς, Ομο, Μπλάζιτς και Ντουρμισάι, ενώ στη διάρκεια του ματς αγωνίστηκαν οι Βάντερσον και Ρότσα αντί Ματσούκα και Χριστοφιλέα. Ετσι, στο γήπεδο ήταν μόνο πέντε έλληνες παίκτες στο γήπεδο, ενώ ο κανονισμός αναφέρει ότι πρέπει να αγωνίζονται έξι. Από τη Λαμία υποστηρίζουν ότι ο Ντουρμισάι έχει ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο. Παρ’ όλα αυτά, οι Λαμιώτες μπορεί να κινδυνέψουν με τιμωρία.

«Πολυβόλο» ο ΟΦΗ συνέτριψε 5-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας με χατ τρικ του Βουό (46′, 48′, 74′) και άλλα δύο γκολ από τους Χαντί (37′), Μπόατενγκ (42′).

Ισοπαλία στα Τρίκαλα, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Καλλιθέα (2-2), με τους φιλοξενουμένους να ισοφαρίζουν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Λεάντρο. Τα Τρίκαλα είχαν προηγηθεί με τον Γιαννιτσάνη (47′), αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή με τους Σταματάκο (60′), Σμυρλή (66′). Από την αθηναϊκή ομάδα έγινε καταγγελία για επίθεση στα αποδυτήρια στον προπονητή Νίκο Κουρμπανά.

Αλλα αποτελέσματα: Καλλονή – Αγροτικός Αστέρας 1-0, Αχαρναϊκός – Αιγινιακός 3-1, Πανελευσινιακός – Παναιγιάλειος 0-0, Πανσερραϊκός – Κισσαμικός 1-0.