Δύο κινήσεις επισημοποιήθηκαν χθες και αφορούν τον Αλί Σισοκό και τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο πρώτος κατέληξε στον Ολυμπιακό, ο δεύτερος στον ΠΑΟΚ και μένει να δούμε τα «πώς και γιατί» των συγκεκριμένων κινήσεων.

Αμφότεροι αποκτήθηκαν για να καλύψουν θέσεις που διαπιστώθηκε ότι κάνουν νερά. Αριστερός μπακ ο Σισοκό έρχεται ως δανεικός από την Αστον Βίλα (για 400 χιλιάρικα) και μπήκε οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι. Βαδίζει στα 30 του χρόνια, έρχεται από την Αγγλία, αλλά δεν είναι περίπτωση Μαζουακού, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Υπό την έννοια ότι δύσκολα διαπιστώνεις να είναι σε ανοδική φάση καριέρας, άρα δεν περιμένεις χρήμα από κάποια μεταπώληση. Βέβαια, ως μπακ θεωρείται καλός στα επιθετικά του καθήκοντα και αυτό το έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός και στη Σούπερ Λίγκα μπορεί να πιάσει έξοχη απόδοση. Οσο για τον Ντε Λα Μπέγια δεν γοητεύει μέχρι στιγμής, βγάζει θέματα με τραυματισμούς, ενώ ενδέχεται να τον δούμε και σε ρόλο αριστερού στόπερ. Κατά τα λοιπά, στο Λιμάνι φαίνεται ότι κάνουν μεταγραφικό ντεμαράζ, καθόσον σκέφτονται να αποκτήσουν κεντρικό μπακ για να καλύψουν τα νώτα τους. Για να βγει κάποιος νέος (Ρέτσος το παράδειγμα), απαιτείται κάποιος να τον καθοδηγήσει.

Στην περίπτωση του Πρίγιοβιτς, τώρα, φαίνεται ξεκάθαρη η προτίμηση σε έναν στράικερ με ικανότητα να βάζει το εύκολο γκολ. Αυτό ζητούν οι τεχνικοί, αυτό λείπει επί του παρόντος από τον ΠΑΟΚ που έβαλε στοίχημα με τον Κουλούρη και δυσκολεύεται να το κερδίσει. Ο Ιβιτς έχει φτιάξει ένα σύνολο με δυνατότητα να «χτίζει» πολλές φάσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Παραίτηση;

Την πρόθεσή του να φύγει από τον προεδρικό θώκο του Παναιτωλικού εξέφρασε

ο Κωστούλας. Είτε γιατί κουράστηκε είτε γιατί κάτι τον ενόχλησε, φαίνεται ότι ο παράγοντας αναζητεί πρόσωπο να δώσει τη σκυτάλη. Και στην πορεία να απαλλαγεί από τις μετοχές, άρα να παραχωρήσει τον Παναιτωλικό, μια ομάδα που επί των ημερών του Κωστούλα θύμισε το ισχυρό σύνολο περασμένων δεκαετιών, ενώ και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο αξίζει μια καλή κουβέντα. Κοντά στα 13 χρόνια ήταν επικεφαλής της διοίκησης και είναι αλήθεια πως άνθρωποι με την όρεξη και την οικονομική δύναμη του κ. Κωστούλα κρίνονται αναγκαίοι σε μια ομάδα.

Λέσκοτ

Σε δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι δεν είναι στις πρώτες επιλογές κάποιας ομάδας, αλλά θα καταφέρει τελικά να βρει στέγη. Πώς κι έτσι; Αυτός δεν είναι ο τόσο ικανός και σιδερένιος μπακ που πλάσαραν αρκετοί και τον επέλεξε η ΑΕΚ; Τελικά, αποδείχθηκε γυάλινος, συνεπώς στα Σπάτα δεν πρόσεξαν όσο έπρεπε.

ΠΑΠ

Η καριέρα του Κυριάκου Παπαδόπουλου δεν βρίσκεται ακριβώς στα πάνω της. Στη Λειψία δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου και έτσι πήρε τον δρόμο για το Αμβούργο.

Η ομάδα παλεύει να κρατηθεί στην κατηγορία και ο διεθνής θα έχει την ευκαιρία να προσπαθήσει ώστε να επιστρέψει σε καλές εμφανίσεις. Αλλωστε, στην Εθνική ο Σκίμπε τον υπολογίζει.