Στα νερά του Γουαδαλκιβίρ έπνιξε τη Ρεάλ Μαδρίτης και το αήττητο των 40 αγώνων της (ρεκόρ) η Σεβίλλη. Με ανατροπή οι Ανδαλουσιανοί έφτασαν στη νίκη με 2-1 με γκολ του Γιόβετιτς στις καθυστερήσεις, βάζοντας φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Σεβίλλη πλησίασε στον έναν βαθμό τους Μερένχες, οι οποίοι ωστόσο έχουν ένα ματς λιγότερο.

Στην πρώτη του εμφάνιση, στο Κύπελλο την Πέμπτη, ο νεοαποκτηθείς Στέβαν Γιόβετιτς πέτυχε γκολ εναντίον της Ρεάλ. Χθες, στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, σκόραρε στις καθυστερήσεις καταδικάζοντας τη Βασίλισσα στην πρώτη της ήττα από τον Απρίλιο.

Μοιραίος για τη Ρεάλ αποδείχθηκε το άλλοτε αγαπημένο παιδί της Σεβίλλης Σέρχιο Ράμος σημειώνοντας αυτογκόλ στο 85′. Το σκορ άνοιξε με πέναλτι ο Ρονάλντο, το 23ο γκολ εναντίον της Σεβίλλης στην καριέρα του!

Στη Βαρκελώνη, η ανανέωση του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι αλλά και το δημοσίευμα του Don Ballon που επιμένει πως η Σακίρα πιέζει τον Πικέ να φύγει από το Καμπ Νου μονοπωλούν το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Η αναμέτρηση της Μπάρτσα με τη Λας Πάλμας εξελίχθηκε σε μία γερή προπόνηση και το σκορ (5-0) θα μπορούσε να ήταν διπλάσιο. Αυτό που κρατάμε από το ματς είναι ότι ο Μέσι σκόραρε για έβδομο συνεχόμενο αγώνα, ενώ η Λας Πάλμας έγινε το 35ο θύμα του στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Ραούλ.

Για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Μέσι, ο πρόεδρος της Μπάρτσα Ζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή και είναι θέμα χρόνου να βγει λευκός καπνός.

Οσον αφορά τον Πικέ, το Don Ballon υποστηρίζει πως η Σακίρα τον πιέζει να συνεχίσει την καριέρα του σε αγγλική ομάδα, πιθανότατα σε κάποια του Λονδίνου, για να ξεφύγει από την πίεση που του ασκείται στην Ισπανία.

Στα άλλα παιχνίδια: Λεγκανές – Μπιλμπάο 0-0, Ατλέτικο – Μπέτις 1-0, Λα Κορούνια – Βιγιαρεάλ 0-0, Βαλένθια – Εσπανιόλ 2-1, Θέλτα – Αλαβές 1-0, Χιχόν – Εϊμπαρ 2-3, Γρανάδα – Οσασούνα 1-1.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 40, Σεβίλλη 39, Μπαρτσελόνα 38.