Αν η ιστορία του Τζέιμι Βάρντι στο ποδόσφαιρο αξίζει την προσοχή των στούντιο του Χόλιγουντ, τότε σίγουρα η ιστορία του Κοέν Μπράμαλ πάει για Οσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Ο Μπράμαλ είναι ένα 20χρονο παιδί που εργαζόταν στο εργοστάσιο της Μπέντλεϊ και έπαιζε ποδόσφαιρο όπως χιλιάδες συνομήλικοί του στην ομάδα 7ης κατηγορίας Χέντνεσφορντ.

Πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα ο εργοδότης του τον ενημέρωσε πως απολύεται. Τα χειρότερα Χριστούγεννα της ζωής του Μπράμαλ μόλις ξεκινούσαν. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευε.

Κατηφής και προβληματισμένος για το μέλλον του, ο νεαρός Αγγλος επέστρεφε στο σπίτι του με το αυτοκίνητό του όταν χτύπησε το κινητό τηλέφωνο. Ηταν ο ατζέντης του που τον ενημέρωνε πως ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει η Αρσεναλ.

«Κόντευα να τρελαθώ, αλλά όταν ο ατζέντης μου είπε πως μιλούσε σοβαρά, πήρα όλα τα πράγματά μου και πήγα κατευθείαν στο Λονδίνο» περιγράφει ο Μπράμαλ στο Sky Sports. Υστερα από μερικές προπονήσεις, οι Κανονιέρηδες άναψαν το πράσινο φως για την απόκτησή του και τώρα προετοιμάζεται με την Κ23.

«Ηταν τρελό το πόσο γρήγορα έγιναν όλα, πώς συνάντησα τους ανθρώπους της Αρσεναλ και πώς με αντιμετώπισαν. Το μόνο που είχα να κάνω ήταν να αρπάξω την ευκαιρία και με τα δύο μου χέρια».

Ο Μπράμαλ θα αμείβεται με 46.000 ευρώ ετησίως, όσα κερδίζει ένας μέτριος παίκτης της πρώτης ομάδας της Αρσεναλ, την εβδομάδα. Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει ευτυχισμένος.

«Ο Μπράμαλ είναι ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης που παίζει στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Του λείπει βέβαια η εμπειρία από υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο, αλλά διαθέτει όλα τα συστατικά για να γίνει σπουδαίος παίκτης. Είναι τρομερά γρήγορος, είναι αριστεροπόδαρος και έχει μεγάλη όρεξη για δουλειά. Γενικά έχει συναρπαστική προοπτική», λέει για τον νεαρό ο Αρσέν Βενγκέρ που θεωρείται ειδικός στο να βρίσκει διαμάντια στις λάσπες.