Σε κρίση (σε χρόνο μηδέν) μπαίνει από πολύ νωρίς φέτος ο Ολυμπιακός που ηττήθηκε και χθες –μετά τη Λάρισα –με 1-0, αυτή τη φορά στον Πειραιά από τον ΑΠΟΕΛ για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ετσι, τόσο οι πρωταθλητές όσο κυρίως και ο τεχνικός τους Πάουλο Μπέντο (αν… προλάβει και δεν φύγει σήμερα) πάνε πλέον με την πλάτη στον τοίχο στο ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης.

Μπορεί βάσει των ευκαιριών (με αποκορύφωμα τα τρία δοκάρια των γηπεδούχων με Φορτούνη 20′, Σεμπά 48′ και Ιντέγε 66′) το αποτέλεσμα να αδικεί κατάφωρα την ελληνική ομάδα στην καλύτερή της φετινή εμφάνιση, αλλά στο ποδόσφαιρο μετράει η ουσία και αυτή την είχε ο ΑΠΟΕΛ. Εκμεταλλευόμενος το δώρο του Λεάλι (αλλά και των σέντερ μπακ) πήρε από νωρίς το διπλό με την κεφαλιά του Σωτηρίου (10′).

Ναι, μπορεί να φύγει ο Μπέντο σήμερα, ή την Κυριακή το βράδυ, ή ακόμα και την άλλη εβδομάδα, αλλά, αλήθεια, ποιος προπονητής μπορεί να μάθει τους Μποτία και Ντα Κόστα να παίζουν άμυνα ή να βγάζουν μια μπαλιά της προκοπής; Τέτοιοι παίκτες πριν από κάποια χρόνια (και επί Βαγγέλη Μαρινάκη) δεν θα έμπαιναν στο γήπεδο ούτε με εισιτήριο, όχι να έπαιρναν και συμβόλαιο!

Η ομάδα νοσεί και ουσιαστικά πρόκειται για έγκλημα (καλοκαιριού) και (φθινοπωρινή αλλά με προοπτική…) τιμωρία λόγω της έλλειψης ποιότητας στα μετόπισθεν, δηλαδή στις θέσεις όπου κάθε χρόνο ο σύλλογος νοσεί και αδυνατίζει.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θέλησε να ρισκάρει πριν από την εξέλιξη των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκτώντας επιτέλους σέντερ μπακ και στόπερ ποιότητας, και πλέον το πληρώνει πρώτα από όλα ο ίδιος βλέποντας την ομάδα της καρδιάς του να έχει γενικότερα αυτή την εικόνα.

Δεν ξεγελάνε οι ευκαιρίες (και το καυτό εικοσάλεπτο) κόντρα σε μια ομάδα που δεν έδειξε κάτι σπουδαίο και όμως έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την πρωτιά σε έναν ιδιαίτερα βατό όμιλο για τους Ερυθρόλευκους όμιλο. Μόνο ο Ιντέγε με τον Μαρίν έκαναν άνω – κάτω τον ΑΠΟΕΛ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Μπέντο χάνει την ψυχραιμία του (πήγε να αλλάξει τον Μάριν στο 62′ και… έπεσε το γήπεδο από τις αποδοκιμασίες για να πάρει πίσω την αλλαγή) και μαζί φαίνεται και τη δουλειά του.

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (78′ Μάρτινς), Φορτούνης (64′ Ελιουνούσι), Μαρίν (78′ Καρντόσο), Σεμπά, Ιντέγε.

ΑΠΟΕΛ (4-1-4-1): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο, Νούνο, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο (65′ Αρτυματάς), Γιαννιώτας (82′ Αστίζ), Βάντερ (68′ Εφρέμ), Σωτηρίου.