Η ΑΕΚ μετά από πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως αμυντικά, απέσπασε ισοπαλία( 0-0) απο την Σεντ Ετιέν στο «Ζοφρουά Γκισάρ» στον πρώτο αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 4/8 (21:00) στο ΟΑΚΑ και η ελληνική ομάδα έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ είχε ένα εξαιρετικό α’ μέρος, ήταν καλύτερη και θα μπορούσε ακόμα να φτάσει και στο γκολ. Στο β’ μέρος, η γαλλική ομάδα ήταν περισσότερο επιθετική και προσπάθησε να πιέσει, αλλά ο Τιμούρ Κετσπάγια άλλαξε τη διάταξη σε 4-5-1 και η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, που οι παίκτες της Σεντ Ετιέν είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεζαν για το γκολ, η ΑΕΚ βρήκε τα πατήματα της και ισορρόπησε τον αγώνα. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έχασε την πρώτη καλή ευκαρία της στο 28΄ με το σουτ του Μάνταλου να περνάει λίγο άουτ. Στο 31΄ ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά αλλά ήταν άστοχη.

Στα τελευταία 5 λεπτά πριν το ημίχρονο οι Γάλλοι θα μπορούσαν να σκοράρουν αλλά ο Τσιγκρίνσκι στο 39΄ έκοψε την τελευταία στιγμή τον Ρου πριν εκτελέσει, ενώ στο 44΄ ο Ανέστης απόκρουσε με δυσκολία το πλασέ του Αμουμά.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπακασέτας, που πέρασε αλλαγή στην θέση του Πέκχαρτ, έπιασε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ρουφιέ.

Οι Γάλλοι όσο περνούσε η ώρα πίεζαν όλο και περισσότερο για να πετύχουν το γκολ της νίκης, ωστόσο, η άμυνα των «κιτρινόμαυρων» ήταν καλά στημένη και δεν επέτρεπε στους αντιπάλους της να γίνουν επικίνδυνοι. Στο 83΄ η ΑΕΚ έχασε ακόμα μια ευκαιρία για να φύγει με το “διπλό” από την Γαλλία με το σουτ του Ντίντακ να περνάει άουτ.

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ (Κ. Γκαλτιέ): Ρουφιέ, Κατρίν, Περέν, Πογκμπά, Πολομά, Σελνές, Παζό (68΄ Νταμπό), Λεμουάν, Τανάν (64΄ Μπέριτς), Αμουμά (86΄ Μονέ-Πακέ), Ρου.

ΑΕΚ (Τ. Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (82΄ Πλατέλας), Μπαρμπόσα, Βάργκας (67΄ Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ (46′ Μπακασέτας).