«Ο Ζινεντίν Ζιντάν συμπεριέλαβε τους δύο γιους του, Λούκα και Εντσο, στην αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης». Η είδηση έγινε πρώτο θέμα στον αθλητικό Τύπο της Ισπανίας στις αρχές της εβδομάδας. Ο Ζιζού εμπιστεύεται τους δύο από τους τέσσερις γιους του και τους παίρνει μαζί του στην τουρνέ της Βασίλισσας στη Βόρεια Αμερική.

Ενας δικαιολογημένος πάτρωνας. Αλλωστε δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος πρώην μεγάλος άσος που μετατρέπει το όνομά του σε εφαλτήριο για τα σχέδια των επιγόνων του.

Από τους πρώτους διδάξαντες ήταν ο Γιόχαν Κρόιφ την εποχή που βρισκόταν στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα και εμπιστευόταν τον «άμπαλο» γιο του Ζόρντι.

Αυτή η σκόνη καλής θέλησης εκ μέρους των διάσημων γονιών έχει αποδειχθεί πως δεν αρκεί για να ακολουθήσουν τα μονοπάτια που άνοιξαν οι ίδιοι τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, η αρνητική παράδοση δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τους νεαρούς με τα διάσημα ονόματα και δεν φοβούνται μήπως αποδειχθούν φούσκες όπως τα παιδιά των Πελέ, Μαραντόνα και Κρόιφ. Αλλωστε, τι είχανε τι χάσανε.

Στην περίπτωση του Εντσο Ζιντάν (ο Ζιζού του έδωσε το όνομα Εντσο από τον ποδοσφαιρικό του ήρωα, Ουρουγουανό Εντσο Φραντσέσκολι) οι συστάσεις είναι καλές, ενώ μόνο ως θετικό δείγμα της νοοτροπίας του μπορεί να εκληφθεί η απόφασή του να χρησιμοποιεί το επώνυμο της μητέρας του, Φερναντέθ.

Βρίσκεται στις ακαδημίες της Ρεάλ από τα 12 του χρόνια και πέρυσι, στην αρχή της σεζόν, όταν είχε προπονητή στη δεύτερη ομάδα τον πατέρα του, έγινε αρχηγός.

Οταν ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον τον είδε να αγωνίζεται, του πρότεινε να συνεχίσει την καριέρα του στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά ο Εντσο αρνήθηκε.

Οσον αφορά τον Λούκα, παίζει στη θέση του τερματοφύλακα και αν συνεχίσει τις προσπάθειές του το πολύ πολύ να βρεθεί σε κάποια περιφερειακή ομάδα της Ισπανίας.