Οταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς τερματίσει την καριέρα του θα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι η μοναδική μεγάλη ευρωπαϊκή Λίγκα που του ξέφυγε ήταν η γερμανική. Ο 34χρονος σουηδός επιθετικός πέρασε από Ισπανία (Μπαρτσελόνα), Ιταλία (Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ), Ολλανδία (Αγιαξ), Γαλλία (Παρί Σεν Ζερμέν) και τώρα ήρθε η στιγμή να αγωνιστεί και στην Πρέμιερ Λιγκ. Αραγε είχε ονειρευτεί κάτι τέτοιο το καλοκαίρι του 2001, όταν έφευγε από τη Μάλμε για τον Αγιαξ, αρχίζοντας αυτό το ευρωπαϊκό ταξίδι;

Ο Ιμπραΐμοβιτς επισημοποίησε χθες μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτό που όλοι περίμεναν. «Ο επόμενος προορισμός μου είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Σύμφωνα με την «Γκάρντιαν», ο Ιμπραΐμοβιτς αναμένεται σήμερα στο Μάντσεστερ προκειμένου να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο, ενώ οι αποδοχές του θα αγγίζουν τα 267.000 ευρώ την εβδομάδα.

Το βράδυ της 22ης Ιουνίου, στη Γαλλική Ριβιέρα, ο 34χρονος επιθετικός φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα της Εθνικής Σουηδίας. Ηταν το ματς με το Βέλγιο όπου η Σουηδία ηττήθηκε και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Euro. Ηταν το τέλος μιας τεράστιας καριέρας με 114 συμμετοχές και 62 γκολ. Ο Ιμπραΐμοβιτς έκλεισε ένα κεφάλαιο και από χθες άνοιξε ένα άλλο. Στο Ολντ Τράφορντ θα συνεργαστεί ξανά με τον Ζοζέ Μουρίνιο, με τον οποίο είχε συνυπάρξει στην Ιντερ την περίοδο 2008-2009. Ο πορτογάλος τεχνικός είχε μάλιστα μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Σουηδό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι καταπληκτικός, από τους καλύτερος επιθετικούς στον κόσμο».

Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι συλλέκτης τίτλων, καθώς έχει αναδειχθεί 13 φορές πρωταθλητής σε τέσσερα διαφορετικά πρωταθλήματα, ενώ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ με έξι διαφορετικές ομάδες!

Στη Γαλλία, ο σουηδός επιθετικός δεν ήταν και το πλέον αγαπητό πρόσωπο, μάλιστα σε δημοσκόπηση της «Παριζιέν» το 84% τον χαρακτήριζε «αλαζόνα και ευέξαπτο».

Κι ο ίδιος πρόσφατα είπε: «Εχω αποδείξει ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι ένα παιχνίδι μυαλού, καθώς αν θέλεις να κάνεις κάτι θα το καταφέρεις».