Ποιος θα πίστευε ότι ομάδες όπως η Ισλανδία και η Ουαλία θα έφθαναν τόσο ψηλά στο Euro της Γαλλίας; Οσον αφορά τους Ουαλούς πάντως, ούτε οι ίδιοι δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη. Απόδειξη, ότι ήδη δύο παίκτες από την εθνική τους ομάδα βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ο αυριανός προημιτελικός με το Βέλγιο φέρνει τους Ουαλούς μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας τους που δεν είναι άλλη από την πρόκριση στα ημιτελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης που μέχρι τώρα έβλεπαν μόνο από την τηλεόραση.

Η μοναδική φορά που είχαν προκριθεί σε κορυφαία διοργάνωση ήταν το Μουντιάλ της Σουηδίας το 1958, όπου μάλιστα αποκλείστηκαν από τη μεγάλη Βραζιλία (ξεκινούσε την αυτοκρατορία της κατακτώντας το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο) στα προημιτελικά με γκολ-ποίημα του πρωτοεμφανιζόμενου τότε Πελέ στα 17 του χρόνια!

Αν λοιπόν αύριο το βράδυ ο Μπέιλ και η παρέα του κάνουν (ένα ακόμα) το θαύμα τους απέναντι στους Κόκκινους Διαβόλους τότε ο αμυντικός της Ρέντινγκ, ο Κρις Γκάντερ, θα πρέπει να ακυρώσει τη συμμετοχή του στον γάμο του αδελφού του, που είναι προγραμματισμένος στο Κανκούν του Μεξικού στις 7 Ιουλίου, αφού την παραμονή θα παίζει ημιτελικό με την Ουαλία!

Αυτός τουλάχιστον γλιτώνει την κρεβατομουρμούρα καθώς ο συμπαίκτης του, αμυντικός της Σουόνσι, Νιλ Τέιλορ είχε κλείσει μήνες πριν εισιτήρια για τη συναυλία της Μπιγιονσέ στο Κάρντιφ ως δώρο στην αρραβωνιαστικιά του, αλλά δεν προλαβαίνει και μάλλον η σύντροφός του θα πάει με άλλη παρέα απόψε (30/6) στη εν λόγω συναυλία!

«Χαλάλι, δεν με πειράζει αφού ζούμε μαγικές στιγμές με την Ουαλία μας. Ολη η χώρα πανηγυρίζει μαζί μας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε» λέει ο Τέιλορ, αλλά ακόμα δεν έχει γυρίσει στην αγκαλιά της αρραβωνιαστικιάς του.

Πριν από 12 χρόνια στην Πορτογαλία, ο δικός μας Τάκης Φύσσας είχε αναγκαστεί να μεταθέσει για λίγες ημέρες τον γάμο του αλλά ήταν για καλό αφού η Εθνική μας σήκωσε το «τιμημένο». Πρόπερσι, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ο Κέιλορ Νάβας χάλασε το πάρτι της Εθνικής αποκρούοντας το πέναλτι του Γκέκα, δίνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά στην Κόστα Ρίκα. Ετσι, πρόλαβε τουλάχιστον να παντρευτεί στην ώρα του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος!