Εμφανώς συγκινημένος ήταν ο Ράφα Μπενίτεθ κατά τη διάρκεια της παρουσιασής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο νέος προπονητής τη «βασίλισσας» δήλωσε ευτυχισμένος που γυρίζει σπίτι του, ενώ είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις της ομάδας του.

«Σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή υποδοχή. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, όταν πρέπει να μιλήσω και δεν ξέρω τι να πω. Είναι μία συναρπαστική ημέρα για εμένα, επειδή είμαι στο σπίτι μου ξανά. Είμαι ενθουσιασμένος. Υπόσχομαι να εργαστώ με αφοσίωση και ελπίζω τα πράγματα να πάνε καλά, κατακτώντας να κερδίσουμε τίτλους και να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο» είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ καλωσόρισε τον ισπανό προπονητή στην οικογένεια των «μερένχες», αφού – όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας – πρόκειται για έναν άνθρωπο του συλλόγου.

«Ξεκινάει μία νέα εποχή. Η άφιξη του νέου προπονητή έγινε με σκοπό να μας κάνει πιο ισχυρούς. Αναπνέει για το ποδόσφαιρο και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Γνωρίζει τις αξίες και τις αρχές μας. Έχουμε έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο», ήταν τα λόγια του Πέρεθ.