Υστερα από 20 χρόνια επαγγελματικής καριέρας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όλου του κόσμου, ο Τιερί Ανρί, ο περίφημος γάλλος επιθετικός πήρε την μεγάλη απόφαση: Ανακοίνωσε ότι «κρεμάει τα παπούτσια του», έχοντας μια σπουδαία πορεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα και μια αληθινή ποδοσφαιρική εποποιία με την Εθνική Γαλλίας, με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε 123 φορές πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998 και του Euro 2000, ενώ ήταν φιναλίστ στο Μουντιάλ του 2006.

«Αποφάσισα να εγκαταλείψω το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μετά από 20 χρόνια μέσα στα γήπεδα. Ηταν ένα απίστευτο ταξίδι», ανέφερε σε μήνυμα του σε ιστοσελίδα κοινωνική δικτύωσης ο 37χρονος σήμερα «Τιτί», που δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της Αρσεναλ, της Μονακό, της Γιουβέντους και της Μπαρτσελόνα.

Ο Ανρί, που κόλλησε τα τελευταία ποδοσφαιρικά «ένσημα» παίζοντας μπάλα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης, θα εργασθεί ως σχολιαστής στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Sky Sports, ακολουθώντας τα χνάρια ενός άλλου μεγάλου στράικερ της προηγούμενης όμως γενιάς, του σπουδαίου Γκάρι Λίνεκερ που εργάζεται στο BBC.