Εντυπωσιακή είσοδο στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πραγματοποίησε η Τσέλσι συντρίβοντας με 5-0 τη Σάλκε στο Γκέλζενκιρχεν. Αλλη μία φορά στο παρελθόν, το 1999 στο παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ, οι Μπλε είχαν επαναλάβει το ίδιο σκορ που αποτελεί τη μεγαλύτερη σε εύρος εκτός έδρας νίκη τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Μία νίκη με 5-0 στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι φυσιολογική. Ακόμα πιο αφύσικο είναι το γεγονός ότι σημειώθηκε στη Γερμανία. Η απόδοσή μας ήταν  ολοκληρωτική. Ηταν πολύ εντυπωσιακή. Τα καταφέραμε, και τα καταφέραμε με ένα παιχνίδι λιγότερο. Είναι σημαντικό για μας τον Δεκέμβριο, που είναι δύσκολος μήνας, να έχουμε ένα παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ όπου δεν χρειαζόμαστε τη νίκη και τους βαθμούς» δήλωσε ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος έδωσε ουσιαστικά το στίγμα στο οποίο θα κινηθεί η ομάδα του στο τελευταίο ματς με τη Σπόρτινγκ που χρειάζεται τη νίκη επί των Μπλε στο Στάμφορντ Μπριτζ για να συνεχίσει στη διοργάνωση, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι Μάριμπορ – Σάλκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το γκολ που πέτυχε ο αρχηγός Τζον Τέρι μόλις στο δεύτερο λεπτό ήταν το πιο γρήγορο της Τσέλσι στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ το τέταρτο γκολ που πέτυχε ο Ντρογκμπά ήταν το 50ό του Ιβοριανού σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στη φάση των «16» προκρίθηκε επίσης η Πόρτο με το εντυπωσιακό 3-0 επί της ΜΠΑΤΕ εκτός έδρας. Πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Εκτορ Ερέρα σημειώνοντας ένα γκολ και δημιουργώντας τα άλλα δύο.