Από τις 9 Νοεμβρίου έχουν να δώσουν ματς οι παίκτες του Ολυμπιακού. Το ίδιο συμβαίνει και με τους αντίστοιχους του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Αστέρα Τρίπολης. Συνεπώς, το μεγάλο ερώτημα αφορά το πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες στα ευρωπαϊκά παιχνίδια αυτής της εβδομάδας. Ναι μεν ο Αφελάι υποσχέθηκε χθες από τη Μαδρίτη ετοιμότητα και εκθείασε την προετοιμασία που κάνει ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό, ουδείς όμως μπορεί να προεξοφλήσει αν τα καταφέρουν οι Κόκκινοι. Θα λέγαμε πως το αρρωστημένο σκηνικό του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο μεγάλος αντίπαλος των ομάδων μας. Γιατί ομοιογένεια και ενίοτε δυνατά μαρκαρίσματα μπορεί να βρεις στις προπονήσεις. Ρυθμό αναζητούν οι παίκτες και τον αναζητούν με τόσο μεγάλο διάστημα που απέχουν από τα παιχνίδια. Συνεπώς, αν έρθουν θετικά αποτελέσματα θα πρόκειται για αγωνιστική υπέρβαση και υπερπήδηση μεγάλων εμποδίων.

Ο Ολυμπιακός καλείται να τα καταφέρει απέναντι σε ομάδα που μπόρεσε να καθηλώσει στο πρώτο ματς του Νέου Φαλήρου. Η Ατλέτικο, με το γεμάτο πορτοφόλι, τον τεχνικό που εμπνέει τους παίκτες και το κοινό που δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα, ασφαλώς και αποτελεί σύνολο δυσκατάβλητο. Αλλά ο Μίτσελ με τους παίκτες του έχουν στόχο να κάνουν το παραπάνω και όχι για μία ακόμη φορά να φτάσουν στην πηγή δίχως να ξεδιψάσουν. Στην Αγγλία δεν πήραν (πέρυσι) το επιθυμητό αποτέλεσμα, στη Σουηδία φάνηκαν απροετοίμαστοι και στην Ιταλία ατύχησαν, έστω κι αν αγωνίστηκαν με ψυχή. Κάποτε το παρά πέντε θα πάψει να ισχύει. Για να φτάσει κάποιος ψηλά, πρέπει να γκρεμίσει ένα θηρίο. Να αντισταθεί. Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε να ξεπεράσει τον εαυτό του, και σίγουρα μπορεί να το πράξει.

Συνάντηση

που δεν έγινε

Θα μπορούσε να προκύψει συνάντηση χθες στο αεροδρόμιο των Σπάτων αλλά δεν… Ο μεν Ολυμπιακός αναχώρησε νωρίς για τη Μαδρίτη, ο δε ΠΑΟ έφυγε λίγο μετά για την κρύα Μόσχα. Οπότε δεν είχαμε τα γνωστά πηγαδάκια που συνήθως κρύβουν ενδιαφέρον.

Στα ύψη ο στίβος

Ο κλασικός αθλητισμός αποφάσισε για τους κορυφαίους της χρονιάς που θα τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση τις προσεχείς ημέρες: πρόκειται για την Κατερίνα Στεφανίδη και τον Κώστα Φιλιππίδη. Η πρώτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης και ο δεύτερος αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στην Πολωνία την περασμένη άνοιξη. Το αξίζουν οι συγκεκριμένοι που πετούν πολύ ψηλά. Και ίσως το επί κοντώ, το άθλημα των δύο παιδιών, να επιφυλάσσει και άλλες διακρίσεις στο μέλλον.

Αλλαγές με σημασία

Λέτε να έφθασε η ώρα να τελειώσουν οι παράγοντες – δεινόσαυροι των ομοσπονδιών; Ο νέος αθλητικός νόμος θα τεθεί οσονούπω προς διαβούλευση και δεν θα επιτρέπει τρίτη θητεία τεσσάρων ετών σε προέδρους. Ποιοι είναι αυτοί που ήδη ανησυχούν και κάνουν σχέδια για την επόμενη ημέρα; Ε, όλοι ξέρουμε όσους έχουν έρωτα με την καρέκλα και παραμένουν χρόνια ακούνητοι.