Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παρέλαβε στη Μαδρίτη το «Χρυσό Παπούτσι», το βραβείο για τον καλύτερο σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων της περιόδου 2013-14, δεν έκρυψε όμως την αγωνία και την επιθυμία του για τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση, να κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα», για την οποία είναι φαβορί για τρίτη χρονιά.

«Δεν θέλω να είμαι υποκριτής: προφανώς θα ήθελα να κερδίσω μία τρίτη (Χρυσή Μπάλα)» δήλωσε ο πορτογάλος άσος, ο οποίος ήταν νικητής της σχετικής ψηφοφορίας το 2008 και το 2013.

«Νομίζω ότι είμαι σε σωστή τροχιά, βοηθάω τη Ρεάλ Μαδρίτης να νικάει και πετυχαίνω γκολ», πρόσθεσε ο Ρονάλντο, ο οποίος την περσινή σεζόν σημείωσε 31 τέρματα στο ισπανικό πρωτάθλημα και μοιράστηκε το «Χρυσό Παπούτσι» με τον -νυν παίκτη της Μπαρτσελόνα- Λουίς Σουάρες, ο οποίος είχε τον ίδιο αριθμό γκολ στην Αγγλία με τη Λίβερπουλ.

«Δεν μου αρκεί να είμαι ο καλύτερος παίκτης της Πορτογαλίας, θέλω να είμαι ο καλύτερος όλων των εποχών, ιδού ο στόχος μου. Αυτό μπορεί να γίνει ή όχι, αλλά γι’ αυτό δουλεύω.

» Γράφω την ιστορία μου βήμα-βήμα και μου μένει ακόμη πολύς καιρός. Όταν θα σταματήσω την καριέρα μου, θα κοιτάξω τα στατιστικά μου για να δω αν θα βρίσκομαι ανάμεσα στους καλύτερους. Και σίγουρα θα είμαι», συμπλήρωσε ο πορτογάλος σούπερ σταρ.