Ρεβάνς για την περυσινή ταπεινωτική ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης (0-3) που είχε έρθει μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουάιτεντ (2-0) θέλει να πάρει ο Μίτσελ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε παρατάξει την ίδια ενδεκάδα και στα δύο παιχνίδια, όμως στο ντέρμπι των αιωνίων η ομάδα του δεν είχε ενέργεια.

Προφανώς ο ισπανός κόουτς είχε την εντύπωση ότι από κεκτημένη ταχύτητα και με το ψυχολογικό αβαντάζ της ιστορικής νίκης επί των Μπέμπηδων στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ οι ποδοσφαιριστές του θα έπαιρναν το τρίποντο.

Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα ήθελε για έναν απλούστατο λόγο: τα ματς είναι τελείως διαφορετικά σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ιστορία στα ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θυμίζει ότι δεν μετράει η βαθμολογική διαφορά (οι Ερυθρόλευκοι πήγαν πέρυσι στο ντέρμπι με +27 βαθμούς από τον ΠΑΟ), ούτε η ευρωπαϊκή νίκη ούτε η καλύτερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, ούτε το πλούσιο ρόστερ και οι περισσότερες εναλλακτικές λύσεις.

ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ. Μετράει περισσότερο η κατάθεση ψυχής, το πάθος, η δύναμη, ασφαλώς η ποιότητα και το στήσιμο από τον προπονητή.

Ο Μίτσελ παρέδωσε μαθήματα στο κοουτσάρισμα στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, κέρδισε παράσημο για τη σπουδαία νίκη επί της Γηραιάς Κυρίας, ανέβηκε στην εκτίμηση του κόσμου και έστειλε μήνυμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του έως το 2016.

Ομως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε το δικό του μήνυμα στον Ισπανό, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τους Μπιανκονέρι: «Γιαεμένα προσωπικά αυτό που μετράει είναι να κερδίσουμε την Κυριακή. Να παίξουμε σοβαρά όπως στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους και να αποδείξουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο». Επομένως το νέο χρυσό συμβόλαιο του Μίτσελ περνάει από τον Παναθηναϊκό!

Ο 51χρονος προπονητής είχε χάσει πόντους από τις δύο διαδοχικές ήττες σε πρωτάθλημα (από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 1-0) και Τσάμπιονς Λιγκ (από τη Μάλμε στη Σουηδία με 2-0), ενώ υπήρξε δυσαρέσκεια στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης του Ολυμπιακού για την αγχωτική νίκη επί του Εργοτέλη στο 90′ στο Παγκρήτιο (3-2).

Το πάθημα της ίδιας ενδεκάδας στα ματς με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παναθηναϊκό έγινε μάθημα για τον Μίτσελ;«Σας ευχαριστώ που μου ανοίγετε τα μάτια. Δεν θα βάλω την ίδια ενδεκάδα.

Δέχομαι το λάθος στη σύνθεση της ομάδας, θα την αλλάξω, μην ανησυχείτε. Να είστε σίγουροι ότι οι παίκτες που έπαιξαν με τη Μάντσεστερ δεν θα παίξουν στο ντέρμπι» σχολίασε με χιούμορ ο Ισπανός μετά τη συνάντηση με τη Γιουβέντους.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Ο ερυθρόλευκος προπονητής έσπευσε με σοβαρότητα να υπεραμυνθεί των επιλογών του λέγοντας ότι «νομίζω πως κάνετε λάθος, γιατί έγιναν διάφορα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Παίζαμε πολύ καλά μέχρι που εμφανίστηκε ένα πρόβλημα που ξέφυγε από τα ποδοσφαιρικά, αυτό με τον Ολαϊτάν».

Οπως και να έχει, ο Μίτσελ φαίνεται ότι θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με πιο επιθετικό σχήμα (4-2-3-1) αύριο στο Γ. Καραϊσκάκης (19.30) σε σχέση με το ματς με τη Βέκια Σινιόρα (4-4-1-1), με τον Αφελάι να είναι υποψήφιος για την ενδεκάδα.

Οσον αφορά την άμυνα, ο Αλμπέρτο Μποτία απέδειξε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ότι έχει δυνατότητες και μπορεί να βγάλει με επιτυχίαματς με υψηλό δείκτη δυσκολίας.

Ο ισπανός στόπερ έπαιξε και για τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος φαινόταν ότι ήταν εκτός κλίματος της ερυθρόλευκης ομάδας. Επομένως υπάρχει πιθανότατα να γίνουν αλλαγές σε άμυνα, κέντρο και επίθεση.

Επειδή όμως ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι απρόβλεπτος στις επιλογές του, δεν αποκλείεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό για να αποδείξει ότι είναι το απόλυτο αφεντικό και για την ήττα την προηγούμενη σεζόν συνωμότησε το Σύμπαν.