Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε τη δεύτερη εφετινή του νίκη στη Σούπερ Λίγκα, καθώς επικράτησε 1-0 στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου.

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους σημείωσε ο Ακόστα στο 62΄ ύστερα από ασιστ του Τσάβες.

Ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα στο ματς και στα πρώτα 11′ έφτασε δύο φορές με αξιώσεις απέναντι από την εστία του Βελλίδη.Και στις δύο πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάννου, ο οποίος στο 7΄ προσπάθησε να «κρεμάσει» το γκολκίπερ του ΠΑΣ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ τέσσερα λεπτά μετά το σουτ του επιθετικού των κυανέρυθρων μέσα από την περιοχή βρήκε στην πλάτη του Τζημόπουλου κι έφυγε κόρνερ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πιο απειλητικός στο β’ βέρος και στο 58΄ «άγγιξε» το γκολ με την κεφαλιά του Τσάβες που απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος.

Το ματς «άνοιξε» περισσότερο στη συνέχεια, καθώς καμία ομάδα δε ήθελε την ισοπαλία. Η καλύτερη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τελικά αυτή που προηγήθηκε.

Στο 62΄ από την εξαιρετική ενέργεια του Τσάβες και την ασίστ την κατάλληλη στιγμή, ο Ακόστα σε κενό τέρμα έβαλε μπροστά τους Γιαννιώτες (1-0).

Προσπάθησε να αντιδράσει ο Πανιώνιος και στο 72΄ είχε το σουτ του Κολοβού που έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Βελλίδης, ωστόσο, δεν απείλησε άλλη φορά την εστία των φιλοξενούμενων και γνώρισε την πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα του.

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Τασουλής (84΄ Μασούρας), Παντίδος, Μπουμάλ (55΄ Φούντας), Πάνος, Γιάννου, Σιώπης, Γκίνη (80΄ Σμυρλής), Ιμπαγάσα, Κολοβός, Οικονόμου

ΠΑΣ Γιάνννινα: Βελλίδης, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κρητικός (57΄ Χαρίσης), Ακόστα, Μανιάς (68΄ Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσουκαλάς, Τσάβες (84΄ Φόνσι), Λίλα.