Ο Ερίκ Αμπιντάλ πήρε μέρος στην πρωινή προπόνηση της Δευτέρας και ετέθη στη διάθεση του Μίτσελ. Ο Ολυμπιακός διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον έμπειρο γάλλο στόπερ ο οποίος είχε πάρει άδεια για προσωπικούς λόγους και ταξίδευσε στη Βαρκελώνη.

Ο Αμπιντάλ θα δώσει λοιπόν το «παρών» στη συνάντηση με τη Γιουβέντους την Τετάρτη στο Γ. Καραϊσκάκης στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε συναγερμό η άμυνα της Γιουβέντους

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι ένας από τους πέντε ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα την 3η αγωνιστική αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας bleacherreport.com : «Πριν από την ήττα στη Σουηδία, ο Ολυμπιακός άρχισε τη φάση των ομίλων με την εκπληκτική νίκη 3-2 στην Αθήνα επί της φιναλίστ της περσινής σεζόν Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο στράικερ Κώστας Μήτρογλου κατάφερε να πετύχει το νικητήριο γκολ και φαίνεται ότι θα είναι ξανά καθοριστικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Η Γιουβέντους πηγαίνει στην Ελλάδα για να σβήσει τις μνήμες της ήττας στη Μαδρίτη. Πάντως η ιταλική άμυνα θα βρίσκεται σε υψηλό συναγερμό, καθώς σε μια ενδεχόμενη ήττα θα της δημιουργήσει προβλήματα στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο Μαζουάκου

Ο Αρτούρ Μαζουάκου που σημείωσε γκολ στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης εξέφρασε την επιθυμία να σκοράρει κόντρα στη Γιουβέντους!

Ο γάλλος αριστερός μπακ σε δηλώσεις του στη Νοva υπογράμμισε: « Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο, ούτε την Γιουβέντους. Φυσικά εάν μου δοθεί ξανά η ευκαιρία θα προσπαθήσω να σκοράρω. Ωστόσο το πιο σημαντικό για την ομάδα μου είναι η κατάκτηση της νίκης και όχι αν θα σημειώσω και πάλι γκολ. O κόσμος μας δίνει μεγάλη δύναμη και ώθηση. Με τον κόσμο νιώθουμε σαν ατσάλινοι και θέλουμε να του προσφέρουμε επιτυχίες. Είμαι νέος και έχω πολλά πράγματα να κάνω και να μάθω. Πρέπει να βελτιωθώ. Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει πως σέβομαι αλλά και αγαπάω πολύ αυτό που κάνω».

Ο Καρεμπέ

Ο Κριστιάν Καρεμπέ δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να νικήσει τη Γιουβέντους προκειμένου να την αφήσει νωρίς εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και αποκάλυψε ότι το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του επιθετικού Αλβάρο Μοράτα.

Ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Tuttosport υποστήριξε: «Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού κάνουν τη διαφορά. Είναι σαν παίζουμε στο Καραϊσκάκης με παίκτη παραπάνω. Η Γιουβέντους είναι πολύ δυνατή, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να τη νικήσουμε, έστω και χωρίς χιόνι, όπως έκανε η Γαλατασαράι την προηγούμενη σεζόν στην Κωνσταντινούπολη. Η Γιουβέντους μπορεί να φτάσει μέχρι και τον τελικό, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να την αποκλείσουμε νωρίτερα».

Σε ερώτηση αν θα πάρει ο Ολυμπιακός πληροφορίες από τη Ρόμα, ο Καρεμπέ δήλωσε: «Μην υπερβάλουμε. Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με τους παλιούς μας παίκτες, Μανωλά, Χολέμπας και Τοροσίδη. Ο Μίτσελ έχει μελετήσει διεξοδικά τη Γιουβέντους, αλλά οι φιλικές γνώμες είναι πάντα χρήσιμες. Ίσως πάρω κι ένα τηλέφωνο τον Μαντσίνι ».

Ο βετεράνος γάλλος άσος αποκάλυψε ότι είχε μιλήσει με τους φίλους του στη Ρεάλ για την υπόθεση του Μοράτα, όμως ήταν πολύ ακριβός για τα δεδομένα του Ολυμπιακού.

Εξάλλου ο Καρεμπέ παραδέχτηκε ότι Γιουβέντους κινήθηκε για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά, όμως η πρόταση της Ρόμα ήταν καλύτερη.

Η UEFA όρισε διαιτητή του αγώνα Ολυμπιακού-Γιουβέντους τον σέρβο Μίλοραντ Μάζιτς. Είναι ο ρέφερι που είχε σφυρίξει το ματς Ρούμπιν Καζάν-Ολυμπιακός 0-1 για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μάζιτς ήταν διαιτητής την εφετινή σεζόν στα παιχνίδια Μπεσίκτας-Άρσεναλ (0-0) και ΑΠΟΕΛ-Άγιαξ (1-1) για το Τσάμπιονς Λιγκ.