Εκνευρισμός επικρατούσε στον Ολυμπιακό μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι Ερυθρόλευκοι στάθηκαν στη φάση του 65΄, όταν ο αθηναίος ρέφερι Σταύρος Τριτσώνης έδειξε «παίζετε» σε αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Αφελάι, έξω από την περιοχή.

Ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς τόνισε: «Να ξέρουν ότι τον Ολυμπιακό δεν μπορούν να τον σταματήσουν όσο και αν προσπαθούν.

» Το φάουλ πάνω στον Αφελάι είναι για κόκκινη κάρτα και δεν σφυρίχτηκε καν. Είναι η πέμπτη σερί αγωνιστική κατά την οποία αλλάζουν οι κανονισμοί σε βάρος του Ολυμπιακού. Όλοι λέτε ότι ελέγχουμε το πρωτάθλημα και σήμερα χάσαμε από γκολ δικού μας παίκτη. Δεν θα επιτρέψουμε να πειράζουν την ομάδα κάποιοι διαιτητές και κάποιοι αλήτες των ΜΜΕ. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο τη Μάλμε γιατί ο Ολυμπιακός είναι ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ και τέτοια θα παραμείνει».

Από την πλευρά του πάντως ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης υπογράμμισε:

«Χάσαμε δίκαια από τον Ατρόμητο.

» Όμως το μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Αφελάι ήταν ορισμός της κόκκινης κάρτας. Εγινε πάνω σε έναν παίκτη που πληρώνουμε μία περιουσία και ήρθε στην Ελλάδα να παίξει ποδόσφαιρο. Εχουν αδικήσει τον Ολυμπιακό και στις πέντε αγωνιστικές επειδή κάποιος σταθμός έχει βαλθεί να τρομάζει τους διαιτητές». Στην έλλειψη καθαρού μυαλού απέδωσε την πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ο Μίτσελ. Τόνισε: «Για κάποια λεπτά στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα χάσαμε τον έλεγχο, με τον αντίπαλό μας να χάνει ευκαιρίες και να δεχόμαστε το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε, έλειπε το βάθος στο παιχνίδι μας και δεν είχαμε καθαρό μυαλό».

Ο τεχνικός του Ατρομήτου Ρικάρντο Σα Πίντο χαρακτήρισε μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού: «Ήταν μια μεγάλη νίκη που τη χρειαζόμασταν. Παίξαμε με ψυχή και καρδιά κι αυτό είναι δύσκολο εναντίον του Ολυμπιακού, με την ποιότητα των παικτών και τη δυναμική που διαθέτει. Δεν είναι η δική μου ώρα, είναι η ώρα των παικτών. Αυτοί νίκησαν, εκείνοι είναι οι ήρωες. Εγώ δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο, μίλησα στους παίκτες λέγοντας πάντα την αλήθεια, τι μου αρέσει και τι όχι, αλλά όλη τη δουλειά την έκαναν αυτοί. Δική τους είναι η νίκη. Αυτό που καταφέραμε ήταν να παίξουμε με οργάνωση. Είχαμε μελετήσει τον Ολυμπιακό και δεν τον αφήσαμε να χαλαρώσει τις γραμμές μας και να ελέγξει πλήρως το παιχνίδι».