Ο Γιόνας Γκουτιέρες αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης ότι έχει χτυπηθεί από καρκίνο, λέγοντας μάλιστα ότι η Νιουκάστλ στην οποία αγωνιζόταν επί χρόνια του ζήτησε να φύγει.

Ο 31χρονος Αργεντινός αποκάλυψε ότι η βρετανική ομάδα παρ’ ότι κράτησε το θέμα εκτός δημοσιότητας του ζήτησε να αποχωρήσει, αφού είχε θεωρηθεί ότι περίσσευε από το ρόστερ και εστάλη δανεικός στη Νόριτς.

«Οταν μου επιβεβαίωσαν ότι είχα καρκίνο, πήγα σπίτι κι έκλαιγα. Αυτός είναι ο πιο δύσκολος αγώνας που καλούμαι να δώσω», ανέφερε ο Γκουτιέρεζ ο οποίος πάσχει από καρκίνο στους όρχεις.

Και συνέχισε: «Τα χρήματα δεν είναι σημαντικά. Αυτό που μετράει είναι η υγεία και θα πρέπει να αρχίσω χημειοθεραπείες. Ήταν σκληρό να βλέπω να μου πέφτουν τα μαλλιά. Δεν ήθελα να τα κόψω. Η καταπολέμηση του καρκίνου κάνει τα υπόλοιπα προβλήματα ασήμαντα. Αποφάσισα να αποκαλύψω το πρόβλημα μου, γιατί ίσως βοηθήσω έτσι κι άλλα άτομα που πάσχουν από καρκίνο».

«Εβγαλα τον αριστερό όρχι, επέστρεψα στην Αγγλία, αλλά η Νιούκαστλ μου είπε να ξαναφύγω» προσέθεσε.

Ο πρώην διεθνής άσος της Αργεντινής (22 εμφανίσεις και 1 γκολ με το εθνόσημο) θα συνεχίσει πλέον τη θεραπεία του σε κλινική της πατρίδας του.

Μετά από έξι σεζόν στη Νιούκαστλ, με την οποία είχε 177 συμμετοχές και 10 τέρματα, δόθηκε πέρυσι δανεικός στη Νόριτς τον περασμένο Ιανουάριο, όπου και σταμάτησε να αγωνίζεται.

Είπε ότι είχε αρχίσει να νιώθει πόνους ύστερα από ένα χτύπημα σε ματς της Νιούκαστλ με την Αρσεναλ τον Μάιο του 2013.