Ο Αστέρας Τρίπολης άντεξε στη Λάρνακα και παρά την ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβιβ (3-1) προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Αστέρας που είχε νικήσει 2-0 στο πρώτο ματς στην Τρίπολη, έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας αγωνιστεί και στους τρεις προκριματικούς γύρους. Το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς στα τελευταία λεπτά η ισραηλινή ομάδα πίεζε προσπαθώντας να πετύχει το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση.

Ο Αστέρας προηγήθηκε με κεφαλιά του Γκοϊάν στο 23′, αλλά η απάντηση της Μακάμπι δεν άργησε. Ο Μπαντάς στο 27′ από πάσα του Ζάχαβι ισοφάρισε, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 54′ με πέναλτι σημείωσε το 2-1.

Η Μακάμπι συνέχισε την πίεση εκμεταλλευόμενη τα λάθη των παικτών του Αστέρα και στο 75′ ο Πρίτσα σκόραρε από κοντά για το 3-1.

Στο θρίλερ των τελευταίων λεπτών, ο Πρίτσα έχασε σπουδαία ευκαιρία, ενώ ο Θεοδωρόπουλος και στη συνέχεια το δοκάρι γλύτωσαν τον Αστέρα σε σουτ του Ζάχαβι. Κι η ελληνική ομάδα πάντως μπορούσε να σκοράρει όταν ο Πάρα σούταρε από μακρυά σε κενή αστία αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χουάν Πάμπλο, Τίμπι, Μπεν Χαρούς, Κάρλος Γκαρσία, Άλμπερμαν, Ζάχαβι, Μίχα, Γεϊνί, Ιγκιεμπόρ (62′ Μπεν Χαϊμ), Μπεν Μπασάτ (72′ Πρίτσα), Μπαντάς (85′ Ραντί).

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Γκοϊάν, Μουνάφο, Ουσέρο, Ρόλε (77′ Σανκαρέ), Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις (86′ Πάρα), Μάσα (59΄ Ντιά Μπι).