Στη «φλεγόμενη» Λεωφόρο θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη Τρίτη (5/8, 21.00) αν ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πολυπόθητο και ακριβοθώρητο εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ που θα προσφέρουν σημαντική οικονομική ανάσα στην καταχρεωμένη ΠΑΕ. Οι Πράσινοι απέσπασαν χθες το βράδυ μια πολύτιμη αλλά συνάμα «ύπουλη» ισοπαλία (0-0) στη Λιέγη από τη Σταντάρ, η οποία εφόσον σκοράρει στην Αθήνα, θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο το Τριφύλλι που θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο γκολ για να προκριθεί. «Σε αυτό το επίπεδο, όταν χάνεις τη νίκη, θέλεις τουλάχιστον να μην ηττηθείς. Το 0-0 φαντάζει καλό, αλλά είναι ένα αρκετά επικίνδυνο αποτέλεσμα. Θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή, ωριμότητα και υπομονή στην Αθήνα» δήλωσε ο τεχνικός των Πρασίνων Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του ως κόουτς απέσπασε μόλις το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού σε οκτώ επισκέψεις επί βελγικού εδάφους (το 1992 οι Πράσινοι είχαν αναδειχθεί και πάλι ισόπαλοι 0-0 με την Αντερλεχτ στο πειραματικό Τσάμπιονς Λιγκ).

Η απειρία των Πρασίνων αλλά και η έλλειψη επίσημων αγώνων ήταν εμφανείς στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο η Σταντάρ κυριάρχησε ολοκληρωτικά χάνοντας ορισμένες καλές ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ωστόσο ο ΠΑΟ είχε την τύχη να έχει σε καταπληκτική ημέρα τον σταθερότατο 35χρονο γκολκίπερ Στέφανο Κοτσόλη και τον εξαιρετικό κροάτη στόπερ Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος μάλιστα λίγο έλειψε να μην αγωνιστεί χθες λόγω ενός εγγράφου που δεν είχε αποσταλεί από την Ντιναμό Μόσχας (ομάδα στην οποία ανήκει) για την ολοκλήρωση του δανεισμού του.

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ο κόουτς Αναστασίου και οι παλιές καραβάνες της ομάδας (Κοτσόλης, Πέτριτς, Μέντες, Μπεργκ, Σίλντενφελντ, Ζέκα) κατόρθωσαν να αντιστρέψουν το κλίμα. Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου οι πράσινες φανέλες με το τριφύλλι στο στήθος θύμιζαν πια τον παλιό, καλό, ευρωπαίο Παναθηναϊκό. Οι παίκτες των Πρασίνων έπαιξαν με ηρεμία, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα και σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο και απειλώντας αρκετά την αμήχανη Σταντάρ που έδειξε ότι έχει πολλά τρωτά σημεία. Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να «σκοτώσει» την περσινή δευτεραθλήτρια Βελγίου και να γίνει το… αφεντικό στην πρόκριση. Ο Σίλντενφελντ τράνταξε το δοκάρι του ιάπωνα γκολκίπερ Καβασίμα στο 63′, ενώ σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν έχασαν και οι Μπεργκ, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης και Πέτριτς. Η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια και η αστοχία των Πρασίνων παραλίγο να τιμωρηθούν στο φινάλε από τον δαιμόνιο επιθετικό της Σταντάρ, Εζέκιελ (ανεκόπη δις από τον Σίλντενφελντ και τον Κουτρουμπή), που για καλή τύχη των Πρασίνων δεν θα αγωνιστεί στη ρεβάνς καθώς πωλήθηκε στην αραβική Αλ Αράμπι.

Το σφύριγμα της λήξης από τον ακριβοδίκαιο ισπανό διαιτητή Γκόμες άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στους Πράσινους, αφού θα μπορούσαν ήδη να βρίσκονται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση περιμένοντας στα πλέι οφ μια εκ των Αρσεναλ, Πόρτο, Νάπολι, Λεβερκούζεν και Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (εφόσον προκριθεί). Το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ ωστόσο θα πρέπει να περιμένει, καθώς ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου καλείται να αποδείξει ενώπιον του κοινού του την ερχόμενη Τρίτη ότι μπορεί να συνεχίσει στη ρότα που χάραξαν οι παλαιότερες δοξασμένες ευρωομάδες του Τριφυλλιού…

Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Σταμ (87′ Μίλετς), Βαν Νταμ, Τεϊσέιρα, Αρσλανάγκιτς, Σιμάν (60′ Μποκού), Μαρκέ, Μπιά, Καρσελά, Ντε Καμάργκο, Εζέκιελ.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Λαγός, Μέντες (70′ Καρέλης), Ζέκα, Ατζαγκούν (85′ Κλωναρίδης), Πέτριτς (64′ Πράνιτς), Μπεργκ.