Περίεργο παιχνίδι με επίκεντρο τον Λουίς Σουάρες  έπαιξε η τύχη κατά τη χθεσινή κλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος της Λα Λίγκα.

Το πρώτο κλάσικο της σεζόν θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 25-26 Οκτωβρίου στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Εκείνο το Σάββατο είναι η τελευταία ημέρα της ποινής αποκλεισμού που του έχει επιβάλει η FIFA για τη δαγκωματιά του στον Τζόρτζιο Κιελίνι. Αν το ματς οριστεί να διεξαχθεί την Κυριακή, τότε ο Σουάρες θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ποιος θα αποφασίσει πότε θα γίνει το κλάσικο; Φυσικά τα τηλεοπτικά δίκτυα που έχουν τα δικαιώματα μετάδοσης του σούπερ αγώνα. Η Ρεάλ ωστόσο έχει ένα καλό επιχείρημα για να ζητήσει το ματς να διεξαχθεί το Σάββατο. Την Τετάρτη μετά το κλάσικο έχει προγραμματιστεί να δώσει νοκάουτ αγώνα για το Κύπελλο.

Είναι πολύ πιθανό πάντως να μη χρειαστεί να ασκηθούν πιέσεις από τα δύο μεγάλα κλαμπ της Ισπανίας, αφού η υπόθεση του Σουάρες θα συζητηθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου. Οι πληροφορίες που έχουν οι Ισπανοί αναφέρουν ότι το CAS θα μειώσει την ποινή των τεσσάρων μηνών αποκλεισμού του Σουάρες από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα – δεν του επιτρέπεται ούτε στο Καμπ Νου να εισέλθει – και θα μπορέσει να δώσει το «παρών» ακόμα και στην πρεμιέρα της Μπαρτσελόνα στο νέο πρωτάθλημα, στις 24 Αυγούστου εναντίον της Ελτσε, στο Καμπ Νου.