Θρίλερ στο Μπέλο Οριζόντε, όπου η Βραζιλία προκρίθηκε στα πέναλτι στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ. Το ματς με τη Χιλή για τη φάση των 16 τέλειωσε 1-1 και στην παράταση το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Στη διαδικασία των πέναλτι η Βραζιλία επικράτησε 3-2 και πήρε την πρόκριση.

Πρωταγωνιστής για τη Βραζιλία ο τερματοφύλακας Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι.Η ομάδα του Λουίς Σκολάρι κατάφερε λοιπόν έστω και δύσκολα να προκριθεί. Οσο για τη Χιλή, παραλίγο να «κλέψει» το ματς στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, όταν ο Πινίγια σούταρε αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Ομως, και στο τελευταίο πέναλτι της Χιλής (Χάρα) η μπάλα επίσης προσέκρουσε στο δοκάρι!

Στο α’ μέρος, το παιχνίδι είχε αρκετές φάσεις. Η Βραζιλία ξεκίνησε πιο επιθετικά και άνοιξε το σκορ στο 18′, ουσιαστικά με αυτογκόλ του Χάρα. Η ΦΙΦΑ όμως έχει χρεώσει το γκολ στον Νταβίντ Λουίζ.

Η Χιλή ισοφάρισε με τον Σάντσες στο 32′ ύστερα από λάθος του Χουλκ. Εως το τέλος του ημιχρόνου, η Βραζιλία είχε ακόμα τρεις καλές φάσεις με τους Νεϊμάρ (36′), Φρεντ (40′) και Ντάνι Αλβες (42′). Η Χιλή είχε τη δική της ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Αρανγκίς.

Στο β’ μέρος, η Χιλή ήταν καλύτερη, έχασε καλή ευκαιρία με τον Αρανγκίς στο 64′ (απέκρουσε ο Ζούλιο Σέζαρ), ενώ η Βραζιλία είχε τρεις καλές φάσεις με τον Ζο (74΄, άουτ) και τους Νεϊμάρ, Χουλκ (81′ και 83′ αντίστοιχα, απέκρουσε ο Μπράβο).

Ετσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου κάθε ομάδα είχε μία καλή ευκαιρία. Στο 103′ ο Μπράβο εξουδετέρωσε σουτ του Χουλκ και στο 120′ η Χιλή είχε το δοκάρι με τον Πινίγια.

Η σειρά των πέναλτι (πρώτη η Βραζιλία):

Νταβίντ Λουίζ 1-0

Πινίγια απέκρουσε ο Ζούλιο Σέζαρ

Γουίλιαν άουτ

Σάντσες απέκρουσε ο Ζουλιο Σέζαρ

Μαρσέλο 2-0

Αρανγκίς 2-1

Χουλκ απέκρουσε ο Μπράβο

Ντίας 2-2

Νεϊμάρ 3-2

Χάρα δοκάρι

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνιελ Αλβες, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Φερναντίνιο (72′ Ραμίρες), Λουίζ Γκουστάβο, Χουλκ, Νεϊμάρ, Οσκαρ (106′ Γουίλιαν), Φρεντ (64′ Ζο).

Χιλή: Μπράβο, Ισλα, Μένα, Μεδέλ (108′ Ρόχας), Χάρα, Σίλβα, Ντίας, Αρανγκίς, Βιδάλ (87′ Πινίγια), Σάντσες, Βάργκας (57′ Γκουτιέρες).