Την έντονη αμφισβήτηση του Πεπ Γκουαρντιόλα από τον Φραντς Μπεκενμπάουερ προκάλεσε η ήττα της Μπάγερν από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με 1-0, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Βαυαροί είχαν κατά διαστήματα συντριπτική υπεροχή στην κατοχή της μπάλας που έφτανε ακόμα και το 80%. Στο 35′ ήταν ήδη 25-75 για να ολοκληρώσουν το ματς, με 700 πάσες έναντι μόλις 270 της Ρεάλ Μαδρίτης. Παρ’ όλα αυτά η Ρεάλ έφυγε νικήτρια, υποχρεώνοντας τον Πεπ Γκουαρντιόλα στην πρώτη ήττα στην προπονητική του καριέρα, στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Η αμφισβήτηση της αγωνιστικής φιλοσοφίας του 43χρονου Καταλανού δεν προήλθε όμως μόνο από τους Μερένχες και τον σκόρερ του μοναδικού γκολ, του Καρίμ Μπενζεμά (στο 19′) αλλά και του επίτιμου προέδρου της Μπάγερν Φραντς Μπεκενμπάουερ. «Η κατοχή της μπάλας δεν σημαίνει τίποτε αν ο αντίπαλος δημιουργεί ευκαιρίες. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πετύχει μόλις ένα γκολ», δήλωνε ο Κάιζερ στο Sky, στην ανάπαυλα του αγώνα.

ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ. Είναι η δεύτερη φορά που ο Μπεκενμπάουερ αμφισβητεί δημόσια την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Γκουαρντιόλα. Πριν από μερικές μέρες η μεγάλη δόξα του γερμανικού ποδοσφαίρου δήλωνε πως με τον τρόπο που παίζει η Μπάγερν «θα γίνουμε βαρετοί σαν την Μπάρτσα και κανείς δεν θα θέλει να μας βλέπει».

Πιθανόν ο Γκουαρντιόλα να πληροφορήθηκε τα όσα είπε ο Κάιζερ, αφού στις δηλώσεις του τόνισε πως «παίζαμε με μία από τις καλύτερες και πιο ακριβές ομάδες στον κόσμο». «Και η Μπάγερν τι είναι;» , ίσως να σκέφτηκαν οι φίλοι των πρωταθλητών Ευρώπης.

Η αστοχία του Γκουαρντιόλα συνεχίστηκε όταν ανέλυσε τον τρόπο του παιχνιδιού της Ρεάλ:«Ελέγχαμε το ματς αλλά η Ρεάλ περίμενε να κάνει αντεπιθέσεις και είχε τους παίκτες να το εκμεταλλευτεί». Μα αυτό το γνώριζε και ο τελευταίος προπονητής ποδοσφαίρου. Η μοναδική πρωτοτυπία του Γκουαρντιόλα ήταν οι δύο τερματοφύλακες που είχε στον πάγκο των αναπληρωματικών φοβούμενος μήπως υποτροπιάσει το πόδι του Μάνουελ Νόιερ.

Εντύπωση έκανε επίσης η δήλωση του Καταλανού πως «τώρα είμαι πιο αισιόδοξος απ’ ό,τι πριν από αυτό το παιχνίδι. Στο Μόναχο θα τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε».

Οι πρωταθλητές Γερμανίας προσπάθησαν να πιάσουν απ’ τον λαιμό τη Βασίλισσα, αλλά εκείνη κατάφερνε πάντοτε να ξεγλιστράει υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι. Και δεν περιορίστηκε σ’ αυτό τον ρόλο. Την κατάλληλη στιγμή, με μία υποδειγματική αντεπίθεση στο 19′ ο Ρονάλντο βρήκε αριστερά τον Κοεντράο, αυτός έβγαλε συρτή σέντρα στην πλάτη της άμυνας της Μπάγερν και ο Μπενζεμά με κλειστά τα μάτια έστειλα την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Γκουαρντιόλα άρχισε να ιδρώνει, αφού γνώριζε πως στα 17 προηγούμενα παιχνίδια που ο Γάλλος σκοράρισε στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ δεν έχασε. Το παράδοξο είναι πως ενώ η Μπάγερν πίεζε, η Ρεάλ συνέχισε να έχει τις ευκαιρίες με τους Ρονάλντο (26′, 47′, 68′) και Ντι Μαρία (41′). Ο Γκάρι Λίνεκερ στοιχημάτιζε την ίδια στιγμή πως θα σημειωθεί κι άλλο γκολ. Στη μοναδική επικίνδυνη φάση που δημιούργησαν οι Γερμανοί στο 84′, ο Κασίγιας έδειξε την κλάση του αποκρούοντας το σουτ του Γκέτσε. Ο φίλος του Σέρχιο Ράμος δεν έχασε την ευκαιρία και έσπευσε να τον επαινέσει μετά το ματς, κλείνοντας το μάτι στον Αντσελότι που τον χρησιμοποιεί μόνο στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και του Κυπέλλου:

«Ξέρουμε πόσο καλός είναι. Ηδη μας έχει χαρίσει ένα τρόπαιο (Κύπελλο) και όποτε τον χρειαζόμαστε δηλώνει παρών».

ΘΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ. Η Μπάγερν έχει χαρακτηριστεί από τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης «μαύρο θηρίο» γιατί έχει πάρει την πρόκριση στους τέσσερις από τους πέντε προηγούμενους ημιτελικούς που έπαιξε με τους Μερένχες.

Ο Κάρλο Αντσελότι ωστόσο δεν έχει χάσει ποτέ ως προπονητής από την Μπάγερν και με τη χθεσινή νίκη μετράει πέντε σε επτά ματς. Πριν από την αναμέτρηση δήλωσε μάλιστα πως «μπορεί για τη Ρεάλ η Μπάγερν να είναι μπαμπούλας, όχι όμως για μένα». Και το απέδειξε.

Ο Ιταλός είχε φυσικά κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος: «Είμαι χαρούμενος με όλα – το αποτέλεσμα, την εμφάνιση των παικτών.Το παιχνίδι στη Γερμανία θα είναι δύσκολο. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί, αλλά αισιοδοξώ».

Αισιόδοξος δηλώνει όμως και ο αρχηγός της Μπάγερν Φίλιπ Λαμ:

«Αισιοδοξώ πως στην Αλιάντς Αρένα είναι όλα πιθανά για μας», δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση. Και πρόσθεσε:«Φυσικά θέλαμε να κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα αλλά ήταν αδύνατο να ξεπεράσουμε την άμυνα της Ρεάλ. Πιστεύω πως ήμασταν καλοί στην άμυνα, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι δεν μπορούσαμε να τους κρατήσουμε για 90 λεπτά. Πρόκειται για παίκτες παγκόσμιας κλάσης».

Ο πιο δραστήριος παίκτης της Μπάγερν, ο Αριεν Ρόμπεν, άφησε αιχμές για τον τρόπο που επέλεξε να αγωνιστεί η Ρεάλ: «Περίμενα περισσότερα από τη Ρεάλ. Αντί να παίξει επιθετικά, μας περίμενε και μας άφηνε να τρέχουμε. Αυτό με εξέπληξε». Δεν θα έπρεπε όμως, αφού η Ρεάλ θεωρείται η κορυφαία ομάδα στον κόσμο στις αντεπιθέσεις.