Άρωμα Ολυμπιακών αγώνων θα έχει την Κυριακή η παραλία της Κατερίνης, αφού οι Σπύρος Γιαννιώτης, Μαριάννα Λυμπερτά και Αντώνης Φωκαΐδης, έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν στον 11ο Αγώνα Χειμερινής Κολύμβησης «Παλίρροια 2014» που διοργανώνει η Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση και ο Δήμος Κατερίνης.

Οι Έλληνες πρωταθλητές δεν έχει διευκρινιστεί αν θα πάρουν μέρος και στον αγώνα, αφού η θερμοκρασία νερού υπολογίζεται στους 12 βαθμούς κελσίου και στις θερμοκρασίες αυτές, ειδικά στην ανοικτή θάλασσα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τραυματισμού. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 12.00 και θα υπάρχουν δυο αποστάσεις. Των 1.000μ. και των 300 μ.

Ο αγώνας χειμερινής Κολύμβησης «Παλίρροια» ξεκίνησε να διοργανώνεται το 2003 στην ακτή των Νέων Επιβατών της Θεσσαλονίκης και είναι ο μοναδικός αγώνας χειμερινής κολύμβησης στην Ελλάδα, αφού πριν από αρκετά χρόνια, σταμάτησε να διοργανώνεται ο αγώνας του Ληξουρίου.

Στόχος των διοργανωτών του αγώνα, είναι να αποδείξουν, ότι οι ελληνικές θάλασσες, μπορούν να φιλοξενήσουν αθλητικές δραστηριότητες σε όλη την διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον τον καλοκαίρι. Για τον λόγο αυτό ο αγώνας «Παλίρροια» έχει φιλοξενηθεί σε πέντε διαφορετικές ακτές. Στην ακτή των Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης, στη Νέα Μηχανιώνα, στο Πολύχρονο της Χαλκιδικής, στην Γρίτσα και τώρα στην παραλία της Κατερίνης.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία νερού που έχει καταγραφεί στην ιστορία του αγώνα, ήταν στην παραλία των Νέων Επιβατών, στους 8 βαθμούς Κελσίου.