Ο πέντε φορές χρυσός ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Ιαν Θορπ, ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς ήρωες της Αυστραλίας, εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας να κινείται «ζαλισμένος» σε δρόμο του Σίδνεϊ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αυστραλός ολυμπιονίκης, «συμπεριφερόταν παράξενα» κοντά σε ένα όχημα. Ο Θορπ διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ο μάνατζερ του, Τζέιμς Ερσκιν, αρνήθηκε στην αρχή να κάνει κάποιο σχόλιο, στη συνέχεια όμως επιβεβαίωσε ότι ο Θορπ είχε εισαχθεί σε κλινική για θεραπεία της κατάθλιψης.

Ο Ερσκιν διέψευσε κατ’ ουσίαν τον ίδιο του τον εαυτό. Πριν από λίγες ημέρες, η SEL, η εταιρεία που εκπροσωπεί τον 31χρονο Αυστραλό είχε τονίσει ότι είχε νοσηλευτεί για «ένα τραύμα στον ώμο» και όχι για την αντιμετώπιση της ψυχολογικής του κατάστασης και του εθισμού του στο αλκοόλ, όπως είχε γραφτεί στον αυστραλιανό Τύπο.

Ο Ερσκιν δήλωσε ότι η κατάσταση «αποπροσανατολισμού» στην οποία βρισκόταν ο Θορπ όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς οφειλόταν σε ένα μείγμα παυσίπονων και αντικαταθλιπτικών και όχι σε αλκοόλ.