Στον ισχυρισμό ότι η παράτολμη κατάβαση της χιονισμένης και βραχώδους πλαγιάς των Αλπεων που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι έγινε επειδή ο Μίχαελ Σουμάχερ ήθελε να βοηθήσει την κόρη ενός φίλου του, προέβη την Πέμπτη η γερμανική εφημερίδα Bild.

Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο 45χρονος βετεράνος της Formula 1 χτύπησε σοβαρά στην προσπάθειά του να σώσει το κοριτσάκι ενός φίλου του.

Σύμφωνα με την Bild, ο γερμανός πιλότος και ο 14χρονος γιος του Μικ έκαναν σκι με μία φιλική παρέα στο Μαριμπέλ, όταν η κόρη ενός φίλου του έπεσε κατά την κατάβαση μιας πλαγιάς.

Ο Σουμάχερ, ως εμπειρότερος σκιέρ της παρέας – όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Bild – έσπευσε να τη βοηθήσει, βγαίνοντας από την πίστα. Η εφημερίδα αναφέρει πως είναι ασαφές το αν ο Σουμάχερ αγνόησε εσκεμμένα τις ενδείξεις του χιονοδρομικού κέντρου, για βαθύ χιόνι και ύπαρξη βράχων. Αυτό το παράτολμο πέρασμα από το συγκεκριμένο μέρος προκάλεσε την ανατροπή του με συνέπεια ακολούθως ο Σούμι να χτυπήσει με το δεξί μέρος του κεφαλιού του σε έναν βράχο και να τραυματιστεί σοβαρά.

Οι θεράποντες ιατροί μιλούν για πιθανότητες 45% να αναρρώσει.

Η εδώ και 14 χρόνια εκπρόσωπός του, η Σαμπίνε Κεμ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Σουμάχερ δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα κατά τη διάρκεια της πτώσης. Και απέδωσε το γεγονός του τραυματισμού σε απίστευτη κακοτυχία.