Ο ΠΑΟΚ γράφει ιστορία, όμως ο Χουμπ Στέφενς είναι έξω φρενών με τους παίκτες του. Με την ισοπαλία που απέσπασε ο Δικέφαλος χθες στο Kιριάτ Ελιεζέρ εναντίον της Μακάμπι Χάιφα, παραμένει αήττητος σε οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια στην Ευρώπη, ενώ με τον έναν βαθμό που κατέκτησε στο Ισραήλ φτάνει τους οκτώ βαθμούς στη βαθμολογία του 12ου ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ και εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό την πρόκρισή του στη φάση των 32 του θεσμού για τρίτη φορά στην ιστορία του. Για να χάσει την πρόκριση, θα πρέπει η Σαχτιόρ να κάνει δύο νίκες και η δεύτερη να είναι επί του ΠΑΟΚ στο Καζακστάν με σκορ μεγαλύτερο από το 2-1 που έχασε στην Τούμπα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μην πάρει ούτε βαθμό στο παιχνίδι με την Αλκμααρ μέσα στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Η απόδοση του ΠΑΟΚ όμως ήταν κακή και με την εικόνα αυτή δεν θα έχει καμία τύχη στο παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού. «Η εμφάνιση αυτή δεν είναι αρκετή για το ντέρμπι. Εχουμε πολλά να κάνουμε αλλά δεν έχουμε χρόνο. Είμαι απογοητευμένος. Αυτή δεν είναι νοοτροπία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών», δήλωσε ο Χουμπ Στέφενς. Ο ολλανδός τεχνικός, παρά τα όσα υποστήριζε λέγοντας ότι δεν θα κάνει ροτέισιον ενόψει του ντέρμπι, τελικά στα δύο άκρα της άμυνάς του κράτησε εκτός τους Κίτσιου και Λίνο για να τους ξεκουράσει και χρησιμοποίησε τους Σκόνδρα και Τζαβέλλα.

Οι καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες στο χθεσινό παιχνίδι μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η Μακάμπι, υπό το βάρος των αγωνιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ήταν σκιά του εαυτού που έδειξε στο παιχνίδι της Τούμπας. Είχε ως καλύτερη στιγμή το δοκάρι του Εζρά στο 67′ και τίποτε περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όμως ο Σαράνοφ, που εξελίσσεται σε εφιάλτη του Στοχ, σταμάτησε το πλασέ του Σλοβάκου, ο οποίος βγήκε απέναντι στην εστία της Μακάμπι ύστερα από ασίστ του Νίνη.

Μακάμπι Χάιφα: Σαράνοφ, Φαλάς, Ταβάτα, Κεϊνάν, Μεσουμάρ, Αμπρουκάτ, Μπόκολι, Εζρά, Βερέντ (58′ Ράγιος), Ντ’ Λόβου (79′ Ράλιαν), Γκοζλάν (46′ Αμπουχατζίρα).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Κατσικάς, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης (62′ Σαλπιγγίδης), Στοχ (68′ Ολίσε), Λούκας (90′ Λίνο), Αθανασιάδης.