Ο «μίστερ γκολ» Κώστας Μήτρογλου χτύπησε στο 90΄ το βράδυ του Σαββάτου στη Λεωφόρο και ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο στο ελληνικό clasico με νίκη επί του Παναθηναϊκού με 1-0, διατηρώντας τη διαφορά των τριών βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ.

Οι ερυθρόλευκοι με υψηλό δείκτη ψυχολογίας θα αντιμετωπίσουν την Τρίτη την Μπενφίκα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και την Κυριακή (10 του μήνα) θα βρεθούν αντίπαλοι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι κορυφής.

H συνάντηση των «αιωνίων» κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων έως το τελευταίο λεπτό. Είχε δύναμη, ρυθμό στο β΄ ημίχρονο και τρεις διακοπές, καθώς οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πετούσαν στον αγωνιστικό χώρο φωτοβολίδες, κροτίδες, ενώ έριξαν και καπνογόνα!

Ο Μήτρογλου απέδειξε στην καυτή έδρα του Παναθηναϊκού την εκτελεστική του δεινότητα. Ο 25χρονος φορ στάθηκε όρθιος στο 90΄ από μαρκάρισμα του Νάνο, έπαιξε το «1-2» με τον Φουστέρ και την κατάλληλη στιγμή με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Καπίνο, σκορπώντας την απογοήτευση στη Λεωφόρο. Ο Πιστολέρο έφθασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα και ανέβασε ακόμα ψηλότερα την μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Παρόλα αυτά ο κόσμος των πράσινων χειροκρότησε μετά τη λήξη του αγώνα τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου για την προσπάθεια ειδικά στο β΄ ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός με πολύ πιο χαμηλό μπάτζετ από τον Ολυμπιακό και με όχι τόσους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές κατόρθωσε να σταθεί αντάξιος στο ντέρμπι χάνοντας μάλιστα τις περισσότερες ευκαιρίες.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τη γνωστή συνταγή του 4-3-3. Οι Πράσινοι έδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα στην αμυντική λειτουργία και τα κατάφεραν στο α΄ ημίχρονο μπλοκάροντας τα ατού του Ολυμπιακού.

Οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ζώνη άμυνας. Οι τρεις χαφ Μέντες, Λαγός, Πράνιτς ήταν μπροστά από την τετράδα της άμυνας. Οι Σίλντενφελντ, Ρισβάνης είχαν αναλάβει το μαρκάρισμα του Μήτρογλου, ο Τριανταφυλλόπουλος ήταν σκιά του Φουστέρ και ο Νάνο επιτηρούσε τον Κάμπελ.

Στην επίθεση ο Μπεργκ φαινόταν σαν καλαμιά στον πάγκο. Οι Ζέκα, Φιγκερόα δεν μπόρεσαν να προσφέρουν σημαντικές βοήθειες στο πρώτο 45λεπτο. Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα αντιμετώπισε πρόβλημα στον μηρό στην προθέρμανση, όμως τελικά έδωσε το «παρών» στο ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας με τους Σάμαρη, Μανιάτη στη μεσαία γραμμή και φαινόταν πιο απειλητικός από τη δεξιά πτέρυγα με τους Σαλίνο, Κάμπελ. Η ομάδα του Μίτσελ έβγαινε στην επίθεση με μεγαλύτερη ευκολία, σε σχέση με τους Πράσινους.

Το ντέρμπι είχε λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες στο πρώτο 45λεπτο, ενώ δεν έλειψαν τα δυνατά μαρκαρίσματα από πλευράς των γηπεδούχων. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχτούν κίτρινη κάρτα οι Ζέκα(τράβηξε από τη φανέλα τον Σαλίνο), Πράνιτς(κλωτσιά στον Σάμαρη), Λαγός(αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Χολέβα).

Την πρώτη ευκαιρία την είχαν οι ερυθρόλευκοι. Σε σέντρα του Σαλίνο, ο Μήτρογλου έπιασε κεφαλιά για να αποκρούσει με εντυπωσιακό τρόπο ο Καπίνο(15΄). Ο Παναθηναϊκός απείλησε την εστία του Ρομπέρτο από κόντρα του Μανωλά. Σε σέντρα του Λαγού, ο ισπανός γκολκίπερ έδιωξε για να χτυπήσει η μπάλα στον διεθνή στόπερ του Ολυμπιακού και να καταλήξει η μπάλα κόρνερ. Το Τριφύλλι είχε μία αξιόλογη στην ερυθρόλευκη εστία στο 44΄ ,όταν ο Μέντες μπήκε μέσα στην περιοχή, όμως δεν μπόρεσε να πιάσει δυνατό σουτ και κάτω από την πίεση του Σιόβα, ο Ρομπέρτο μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο β΄ ημίχρονο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού άναψαν φωτιές πίσω από την εστία του Καπίνο, ενώ ρίχτηκαν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο και κροτίδες. Ο διαιτητής Σταύρος Μάνταλος στο 52΄ διέκοψε το παιχνίδι για δύο λεπτά. Υπήρξε και νέα διακοπή στο 60΄. Οπαδοί του Παναθηναϊκού έβαλαν στόχο τον Χολέβα όταν πήγε να εκτελέσει κόρνερ και τελικά η έσκασε φωτοβολίδα στο πόδι του Πράνιτς ο οποίος τραυματίστηκε! Στο 76΄ υπήρξε και τρίτη διακοπή από τον Μάνταλο από τη ρήψη φωτοβολίδων, κροτίδων από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Παρά τις διακοπές το παιχνίδι στο β΄ ημίχρονο είχε γρήγορο ρυθμό και τις ευκαιρίες τις περισσότερες τις έχασε ο Παναθηναϊκός. Ο Πράνιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από σέντρα του Νάνο, έπιασε απ΄ ευθείας σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο (55΄). Στο 70΄ ο Φιγκερόα από θέση βολής αστόχησε. Στο 93΄ ο Σίλντενφελντ αστόχησε με κεφαλιά.

Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μήτρογλου (κεφαλιά) απέκρουσε ο Καπίνο(61΄).

Το ντέρμπι διαιτήτευσε ο Μάνταλος(Καβάλας). Κίτρινη κάρτα: Ζέκα, Πράνιτς. Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Ρομπέρτο. Ο Μάνταλος χαρίστηκε στον Πράνιτς στο 81΄ σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Σαλίνο, δεν του έδειξε κίτρινη κάρτα(θα ήταν η δεύτερη).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός(72΄ Αμπέϊντ), Πράνιτς, Ζέκα, Φιγκερόα(80΄ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ(61΄ Γιαταμπαρέ), Φουστέρ(92΄ Εντινγκά), Σαβιολα(66΄ Βάις), Μήτρογλου.

*** Το ντέρμπι παρακολούθησαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος, ο συνεργάτης του Τάκης Φύσσας και ο Λεωνίδας Βόκολος.