Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο να… μεθύσει από τις σαμπάνιες για τα δύο «ματς-μπολ» πρόκρισης που κρατά από χθες στα χέρια του. Απόψε (21.45 Novasports) αντιμετωπίζει ξανά την Μπαρτσελόνα και θέλει να τελειώσει τη σειρά με 3-1. Εχει όμως χρόνο και διάθεση να κοιτά το μέλλον και, για δεύτερη φορά στη σύγχρονη ιστορία του, να παραβαίνει έναν άγραφο κανόνα του.

Τόσο την πρώτη φορά, πριν από έξι χρόνια, όσο και τώρα, η εξαίρεση στον κανόνα έγινε για τον ίδιο άνθρωπο. Για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, που ύστερα από όσα θαυμαστά έχει κάνει στα ματς με την Μπαρτσελόνα, είχε γίνει το Νο 1 trend στην μπασκετική Ευρώπη.

ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», έχει συζητήσει και έχει ήδη συμφωνήσει για την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι.

Η επιθυμία και των δύο πλευρών για να συνεχιστεί η συνεργασία τους μέχρι το τέλος της καριέρας του κορυφαίου έλληνα άσου ήταν δεδομένη και ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε πρόωρα τις απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή του Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό για πάντα! Τον Ιούλιο του 2016, λοιπόν, σε μια γιορτή ανάλογη με εκείνη προς τιμήν του Αλβέρτη, οι Πράσινοι θα κρεμάσουν στην οροφή του ΟΑΚΑ τη φανέλα με το Νο 13 του 33χρονου σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συνάντηση έγινε ανήμερα τον (πολιτικό) γάμο του με τη Βερίνα Χιώτη, με την οποία σύντομα θα αποκτήσουν το πρώτο παιδί τους και σχεδιάζουν να παντρευτούν θρησκευτικά το καλοκαίρι του 2014 πιθανότατα στην Καστοριά. Ηταν 4 Απριλίου, την ημέρα που ο ΠΑΟ αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική, όταν ο εκπρόσωπος του αρχηγού των Πρασίνων Θοδωρής Φιλλιούδης είχε συναντηθεί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και συμφώνησαν για νέο τριετές συμβόλαιο που θα κρατήσει τον «Μήτσο» στα πράσινα για μια ολόκληρη 12ετία!

Η ανακοίνωση θα γίνει όταν το κρίνει ο Παναθηναϊκός, όμως το σημαντικό είναι ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού εξασφάλισε την παραμονή του παίκτη που κατ’ επανάληψη έχει αποδειχθεί πως αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας.

Το νέο τρίποντο του Διαμαντίδη, που σημειώθηκε προχθές στο ΟΑΚΑ έπειτα από διπλό (!) σκριν στον προσωπικό αντίπαλο του 33χρονου άσου, έγινε αντικείμενο ανάλυσης και θέμα συζήτησης σε όλη την κοινωνία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως συνέβη και με τον απίστευτο τρίποντο που έκρινε υπέρ του Παναθηναϊκό τον αγώνα στη Βαρκελώνη.

Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΜΑΧΗ. Τέτοια «μεγάλα» σουτ λογικά θα χρειαστούν και απόψε στον Παναθηναϊκό (21.45 ΝovaSports), ο οποίος θέλει να αξιοποιήσει το momentum, την ώθηση από τις φλεγόμενες εξέδρες του ΟΑΚΑ για να πετάξει για δεύτερη φορά εκτός φάιναλ φορ την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα επιδιώξει και πάλι μέσα από την άμυνα να κατεβάσει τον ρυθμό και να περιορίσει την παραγωγικότητα των Καταλανών. Πολλά πάντως θα εξαρτηθούν από την αντίδραση του Παναθηναϊκού στην άμυνα ζώνης που θα εφαρμόσει ξανά ο Πασκουάλ, αφού την Τρίτη κατόρθωσε να πειράξει το μυαλό των Πρασίνων.