Το ντέρμπι είχε ρυθμό, ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα σε όλη τη διάρκειά του. Η Μπαρτσελόνα, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ισορρόπησε , πέρασε μπροστά και μάλιστα είχε δοκάρι αλλά και κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Η Ρεάλ αντέδρασε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε κάποιες καλές στιγμές, στο ανοιχτό γήπεδο, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο επικίνδυνοι. Για τη Ρεάλ του Μουρίνιο, ένας πιτσιρικάς, ο γάλλος αμυντικός Ραφαέλ Βαράν, ήταν καταπληκτικός στην άμυνα και προς το τέλος έγινε ο άνθρωπος του αγώνα.

Το 0-1 ήρθε στο 49′, όταν ο Μέσι άνοιξε στον Φάμπρεγας, ο χαφ βγήκε απέναντι στον Λόπεθ, σουτ και μπροστά στο σκορ η Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ ισοφάρισε στο 81′ με κεφαλιά του Βαράν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε έξοχη σέντρα από δεξιά του Οζίλ.

Φυσικά, σε ένα τέτοιο ανοιχτό παιχνίδι, σε μια ωραία παράσταση , ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν.

Στο 2′ ο Πίντο έδιωξε τη μπάλα σε φάουλ του Ρονάλντο και στο 21′ φάουλ του Τσάβι τράνταξε το δοκάρι της Ρεάλ. Σε εκείνο το σημείο η άμυνα τού Μουρίνιο παρέπαιε και στο 24′ ο Βαράν έδιωξε πάνω στη γραμμή σε σουτ τού Τσάβι.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το γκολ της Μπαρτσελόνα, ο Μέσι και η παρέα του έπαιξαν ωραία τις αντεπιθέσεις και στο 73′ ο Πέδρο έφυγε σαν άνεμος κάτω από το κέντρο, διέσχισε το μισό γήπεδο, αλλά το πλασέ με το δεξί έστειλε τη μπάλα άουτ σε μια μεγάλη ευκαιρία.

Η Ρεάλ, με την είσοδο τού Μόντριτς στη μάχη, κράτησε λίγο το κέντρο, έφτιαξε ευκαιρίες και τελικά πίεσε τη Μπαρτσελόνα για να φτάσει στην ισοφάριση (1-1) προς το τέλος της αναμέτρησης. Αν και στη Μπαρτσελόνα ανήκε το τελευταίο «αχ» στο ματς, όταν ο Λόπεθ απέκρουσε εντυπωσιακά δυνατό σου του Αλμπα (88′).

Κίτρινες: Πικέ, Καρβάλιο, Καγιεχόν, Ντάνι Αλβες, Πουγιόλ, Τσάμπι Αλόνσο.

Ρεάλ: Λόπεθ, Αρμπελόα, Καρβάλιο, Βαράν, Εσιέν, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Οζίλ, Καγιεχόν(58′ Μόντριτς), Ρονάλντο, Μπενζεμά(63′ Ιγκουαϊν).

Μπαρτσελόνα: Πίντο, Αλμπα, Πουγιόλ, Πικέ, Αλβες, Μπουσκέτς, Φάμπρεγκας(85′ Αλκάνταρα), Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο(76′ Σάντσες).

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-1