Ο … Ζορό χτύπησε πάλι. Ο Ίσμαελ Μπλάνκο αποδεικνύεται χρυσή μεταγραφή για την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο σωστό μέρος, έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της Βέροιας και η Ένωση νίκησε 1-0. Η κιτρινόμαυρη ομάδα πήρε το ζητούμενο- τους τρεις βαθμούς -, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με έξι βαθμούς και ο Μπλάνκο στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με τρία γκολ σε δύο αγώνες.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε. Οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν θέαμα και φάνηκε ότι προσπαθούσαν να κρατήσουν ανέπαφες τις εστίες τους. Η Βέροια επηρεάστηκε από το γκολ και δεν κατάφερε να αντιδράσει ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να ενδιαφέρεται πρωτίστως να κρατήσει το 0-1 και τελικά τα κατάφερε.

Η γηπεδούχος ομάδα άρχισε με 4-4-2, ενώ ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ δεν διαφοροποίησε την ομάδα του σε σχέση με εκείνη που αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος εναντίον του Ατρόμητου. Πάλι όμως επέμεινε να αγωνίζεται στα αριστερά ο δεξιοπόδαρος Μανού και στα δεξιά ο αριστεροπόδαρος Μαντούκα.

Η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ, από στημένη φάση στο 34΄. Ο Δέλλας εκτέλεσε φάουλ από μακριά, η μπάλα πήγε στη μικρή περιοχή, όπου ο πανύψηλος Τέρολ δεν βγήκε, ο Άλβες πήρε την κεφαλιά και ο Μπλάνκο με νέα κεφαλιά από κοντά την έστειλε στα δίχτυα (0-1).

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ

Ο συνωστισμός στον χώρο του κέντρου από τόσο πολλούς ποδοσφαιριστές δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Λάθη επί λαθών, ανασφάλεια και κυρίως η προσπάθεια για να κρατηθεί το μηδέν στην άμυνα οδήγησε τις δύο ομάδες σε ανούσιο παιχνίδι κέντρου.

Η Βέροια είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη και κυρίως δεν μπορούσε να περάσει μπαλιές προς τους δύο επιθετικούς. Όπως τελικά αποδείχτηκε της κόστισε η απουσία του Μπικόφσκι, ενώ ένα ξαφνικό πρόβλημα του Ράντοβαν Κριβοκάπιτς στην προθέρμανση δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί. Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές άλλωστε αποτελούν σημαντικότατες μονάδες για τη «Βασίλισσα του Βορρά», η οποία δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να δείξει ότι μπορούσε να απειλήσει την ΑΕΚ. Όχι δηλαδή ότι η ομάδα του Φερέρ έπαιξε καλύτερα, αλλά τουλάχιστον υπάρχει η δικαιολογία των τριών αγώνων σε έξι ημέρες και η κούραση ήταν κάτι παραπάνω από φανερή.

Καλή ήταν η διαιτησία του Καλόπουλου από τη Θεσσαλονίκη. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Μεντόζα, Μαντούκα, Κονέ.

ΒΕΡΟΙΑ: Τέρολ, Σαμαράς, Ζέντορφ (77΄ Πάες), Ζουλίνιο (84΄ Ράνιτς), Τσιμπλίδης, Κόλ τζος, Σιλβάν, Παρμαξίδης, Μεντόζα, Μπαλάφας, Ερέρα (72΄ Μουζαουί).

ΑΕΚ:Μάχο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Άλβες, Δέλλας, Ενσαλίβα, Ριβάλντο (82΄ Τόζερ), Μαντούκα (76΄ Κονέ), Ζήκος, Μπλάνκο, Μανού (90+ Πλιάτσικας).

Ήρωας με το σπαθί του


Την προηγούμενη Κυριακή σχημάτισε με το χέρι του το «Ζ». Χθες όμως είχε προνοήσει για κάτι πιο ευρηματικό. Μόλις έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έτρεξε προς τη γραμμή του πλαγίου, έσκυψε, έβγαλε από την κάλτσα του μία μάσκα του Ζορό, τη φόρεσε και πανηγύρισε!

Το παρατσούκλι του, το επέλεξε μόνος του: Ζορό. Ο λόγος για τον Ίσμαελ Μπλάνκο, του οποίου η μεταγραφή πέρασε από 40 κύματα και λίγο έλειψε να μη γίνει εξαιτίας ενός παλιού τραυματισμού του, που τελικά αναδεικνύεται σε ήρωας. Ήδη έχει δώσει έξι βαθμούς στην ΑΕΚ και έχει σημειώσει τρία γκολ. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Μπλάνκο ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει χθες η ΑΕΚ. Κινητικός, μαχητής, σημείωσε το γκολ, στο 67΄ έβγαλε μόνο του τον Ριβάλντο με κάθετη πάσα, στο 70΄ με απίστευτο πείσμα κέρδισε φάουλ σε θέση «λουκούμι» για τον Ρίμπο και όσες φορές η μπάλα πήγε σ΄ αυτόν η άμυνα της Βέροιας αισθάνθηκε ότι έχει να κάνει με έναν επικίνδυνο επιθετικό.