Την απόλυτη κυριαρχία του «Despacito», του δημοφιλούς τραγουδιού του Luis Fonsi, έρχονται να επιβεβαιώσουν οι ετήσιες λίστες YouTube Rewind –παγκόσμια και ελληνική –που περιλαμβάνουν τα πιο δημοφιλή μουσικά και τα άλλα κορυφαία βίντεο που είδαν οι χρήστες του Ιντερνετ μέσω του YouTube ολόκληρο το 2017.

Οι λίστες αυτές που ανακοινώθηκαν χτες λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως είναι οι συνολικές προβολές (views) και ο αριθμός των κοινοποιήσεων (shares), των σχολίων και των likes που έκαναν φέτος οι χρήστες του YouTube.

Το τραγούδι «Despacito» έχει ξεπεράσει τις 4 δισ. προβολές και βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας μουσικής λίστας του YouTube, ενώ η ελληνική παρωδία του «Θες παστίτσιο» από τον So Tiri είναι στην πρώτη θέση της ελληνικής λίστας με τα κορυφαία βίντεο!

Σύμφωνα με το YouTube, το 2017 καταρρίφθηκαν ορισμένα μεγάλα ρεκόρ στη μουσική, κυρίως από τους Luis Fonsi και Daddy Yankee και την τεράστια παγκόσμια επιτυχία τους. Το «Despacito» βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων μουσικών βίντεο του 2017, όχι μόνο ως το μουσικό βίντεο που προβλήθηκε περισσότερο για ολόκληρο το 2017, αλλά και ως το κορυφαίο βίντεο όλων των εποχών στο YouTube!

Αξιοσημείωτη, σύμφωνα με το YouTube, είναι και η κατάταξη σε υψηλές θέσεις στην ελληνική μουσική λίστα καλλιτεχνών όπως η Μαρίνα Σάττι με τη «Μάντισσα», καθώς και άλλων δημιουργών όπως ο Μάνος ή ο 2J στη λίστα με τα κορυφαία βίντεο.

Οι λίστες του YouTube για την Ελλάδα

Το top 10 των μουσικών βίντεο

1. Luis Fonsi – «Despacito»

2. Ed Sheeran – «Shape of you»

3. Μαρίνα Σάττι – «Μάντισσα»

4. Κωνσταντίνος Αργυρός – «Ξημερώματα»

5. Παντελής Παντελίδης

«Καράβια στον βυθό»

6. Βασίλης Δήμας – «Ραγίζει η καρδιά μου»

7. Jason Derulo – «Swalla»

8. Νίκος Οικονομόπουλος – «Ο χαρακτήρας»

9. DJ Khaled – «Wild thoughts» ft. Rihanna, Bryson Tiller

10. Dua Lipa – «New rules»

Το top 10 των βίντεο

1. So Tiri – «Thes pastichio» /

«Despacito» – Greek Parody

2. Manos – «Καλοκαίρι»

3. «Είμαι gay. Είμαι Αλβανίδα. Είμαι πρόσφυγας»

4. Manos – «Ελληνίδα μάνα»

5. FLoE – «Μάνατζερ ράγκμπι»

6. «Σκάλωσαν όλοι μ’ αυτές τις ερωτήσεις!»

7. Manos – «Πιτόγυρο»

8. «Cretan Survivor – Challenge Accepted»

9. «Ο γιος του Γιάννη Πλούταρχου τραγουδά και τρελαίνει κόσμο»

10. «Ζωή χωρίς Ιντερνετ!»