Την ώρα που οι απεργίες της ΠΟΕ – ΟΤΑ πνίγουν τις πόλεις στο σκουπίδι υπενθυμίζοντας το ατέλειωτο παιχνίδι ομηρείας των συμβασιούχων από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, σε Σίλικον Βάλεϊ μαθαίνω ότι μετατράπηκε για λίγες ώρες το Δημαρχείο της Αθήνας.

Ο Γιώργος Καμίνης κατόρθωσε να μαζέψει στο ίδιο τραπέζι εννέα CEOs εταιρειών πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα καθώς και καθηγητές νέων τεχνολογιών. Ολοι μαζί συγκρότησαν το Ψηφιακό Συμβούλιο της Αθήνας, που θα συμβουλεύει τον δήμαρχο πώς θα γίνουμε Ευρώπη αν όχι Αμερική στον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετείται ο ταλαίπωρος δημότης.

Ποια είναι τα μέλη του Συμβουλίου; Κυριάκος Σαμπατακάκης (Accenture), Σπύρος Πουλίδας (IBM), Πέγκυ Αντωνάκου (Microsoft), Θανάσης Εξαρχος (Nokia), Αντώνης Μονοκρούσος (Oracle), Μιχάλης Τσαμάζ (Ομιλος OTE), Ανδρέας Ξηρόκωστας (SAP), Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone) και Νάσος Ζαρκαλής (Wind) και οι καθηγητές από τα τρία μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πόλης (Γιάννης Ιωαννίδης (ΕΚΠΑ), Γιάννης Καλογήρου, Νεκτάριος Κοζύρης (ΕΜΠ) και Διομήδης Σπινέλλης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο).