Στο θέατρο Χυτήριο έγινε η δεύτερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των ΜΕΤΑρρυθμιστών του Σπύρου Λυκούδη, η οποία ενέκρινε τις πολιτικές θέσεις του σχηματισμού και τα βήματά του την επόμενη μέρα. Στην ομιλία του, ο Ζ’ αντιπρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε με σκληρά λόγια τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τα λάφυρα της εξουσίας είναι η μόνη συγκολλητική ουσία του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε για το κυβερνών κόμμα, ενώ χαρακτήρισε τις προτάσεις της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση «αποσπασματικές».

Η πολιτική απόφαση που ψηφίστηκε όχι μόνο αναφέρεται στη φιλική και αρμονική συνεργασία των ΜΕΤΑρρυθμιστών με Το Ποτάμι, η οποία συνεχίζεται, αλλά παράλληλα σκιαγραφεί την πάγια θέση του Λυκούδη και των συνοδοιπόρων του για την Κεντροαριστερά: όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο. «Εμείς μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην αμετακίνητη στρατηγική μας στόχευση: την εξ υπαρχής συγκρότηση ενός Νέου και Ενιαίου Πολιτικού Φορέα της Κεντροαριστεράς, της ευρύτερης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Αυτόνομου, με διακριτή ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα και πρωταγωνιστικό ρόλο. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση» αναφέρει η απόφαση.