Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών εδώ και καιρό έχει μπει στην ηλεκτρονική εποχή: ο λογαριασμός της στο facebook έχει 6.129 likes και στο twitter 2.555 ακολούθους, ενώ πολλές ενορίες της διαθέτουν σελίδες στο Ιντερνετ. Ομως δεν είναι όλοι οι κληρικοί μυημένοι στη χρήση υπολογιστών και έξυπνων κινητών.

Γι’ αυτό από χθες ξεκίνησαν εντατικά σεμινάρια στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής στο Ρουφ με στόχο την ειδικότερη εκπαίδευσή των ιερέων στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες, οι οποίες σύντομα θα είναι στη διάθεση των πιστών που κατοικούν στα εδαφικά όρια δικαιοδοσίας της Αρχιεπισκοπής. Δεκάδες κληρικοί κάθησαν στα θρανία για να προετοιμαστούν.

Πολύ σύντομα, η έκδοση πιστοποιητικών αγαμίας, η έκδοση αδειών γάμων, πιστοποιητικά τελέσεως βαπτίσεων, υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα έγγραφα θα μπορούν πλέον να εκδίδονται και εξ αποστάσεως μέσα από ειδικές εφαρμογές, οι οποίες σύντομα θα είναι στην διάθεση των πολιτών μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής www.iaath.gr.

Στην έναρξη των σεμιναρίων παρέστη ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος της ηλεκτρονικής διοίκησης και διαχείρισης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τις ποιμαντικές προεκτάσεις του όλου εγχειρήματος και τις νέες δυνατότητες που διανοίγονται προς διευκόλυνση του έργου των ιερέων.

Ακόμη, παρουσίασε και τις νέες εφαρμογές οι οποίες ήδη εφαρμόζονται στον κεντρικό διοικητικό μηχανισμό του νομικού προσώπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όπως το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, η διαχείριση των αποφάσεων των Μητροπολιτικών Συμβουλίων, η διαχείριση του Ψηφιοποιημένου Αρχείου του Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας.

Τα σεμινάρια, τα οποία ήδη αγκάλιασαν με ενθουσιασμό οι ιερείς –όπως τονίζει η Αρχιεπισκοπή -, θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα μέχρι και την Παρασκευή.