Από τη Σεβαστουπόλεως δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση για την προσχώρηση στη ΝΔ (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 12) της Δράσης, η οποία στήριξε εκλογικά το Ποτάμι στις δύο τελευταίες εθνικές αναμετρήσεις.

Στελέχη, βέβαια, του Ποταμιού σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες υποστήριζαν ότι «οι περισσότεροι όμως μένουν». Αναφέρονταν σε πρόσωπα της Δράσης όπως η πρώην βουλευτής Αντιγόνη Λυμπεράκη και η Μαριάννα Αντωνιάδου που δεν ακολούθησαν τον Θόδωρο Σκυλακάκη στη γαλάζια επιστροφή του τώρα στην Πειραιώς.

Στα ποταμικά πηγαδάκια στο Διαδίκτυο εξάλλου συζητήθηκε πολύ η ανάρτηση του μέλους της ΚΕ της Δράσης Χριστόφορου Αρβανίτη στο facebook, σύμφωνα με την οποία «πολλοί» στη Δράση έμαθαν για τη «συνεργασία με τη συντηρητική παράταξη από την τηλεόραση».

Oπως δε επισημαίνει ο Αρβανίτης, η διαφωνία του με την απόφαση αυτή «είναι εκ των ων ουκ άνευ». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «οι θέσεις μου είναι γνωστές στη Δράση. Παραμένω πάντα στον χώρο του πολιτικού φιλελευθερισμού και πιστεύω ότι η όποια επίκληση των μεταρρυθμίσεων χωρίς ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα είναι εργαλειακά επιφαινομενική. Η ΝΔ είναι ένα βαθιά συντηρητικό κόμμα και έτσι θα είναι πάντα».

Και οι μπηχτές στα σόσιαλ μίντια

Παρότι πάντως δεν υπήρξε επίσημο ποταμικό σχόλιο, η διευθύντρια του γραφείου Τύπου του κόμματος Λίνα Παπαδάκη έγραψε ελαφρώς ειρωνικά στον λογαριασμό της στο facebook: «Ζήτω η Ελλάδα – Ζήτω η Θρησκεία – Ζήτω η ΝΔ. Τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτονται στην πολύ καλή δουλειά της Δράσης (σ.σ.: βίντεο) που είχε κάνει ενόψει των ευρωεκλογών του 2014, τότε που αναζητούσε το νέο. Κι επειδή οι συμβολισμοί έχουν την αξία τους, η προσχώρηση στελεχών της Δράσης στη ΝΔ θα γίνει αύριο Παρασκευή, τη μέρα που δίνεται στη δημοσιότητα το πόρισμα για τα χρέη των κομμάτων». Και δεν παρέλειψε να ανεβάσει το σχετικό πεντάλεπτο βίντεο με τίτλο «Σπάστε τον νόμο της σιωπής για τα χρέη ΝΔ ΠΑΣΟΚ».