Την Τετάρτη, στη Βουλή, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε μια κόντρα με τον υφυπουργό Παιδείας, καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού τον αποκάλεσε «εξολοθρευτή των συμβουλίων των ΑΕΙ» που «θέλει να ξαναγράψει και την ιστορία του Ολοκαυτώματος» –αναφερόμενος σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, όπου είχε πει εκείνο το φοβερό ότι οι Εβραίοι οικειοποιήθηκαν το Ολοκαύτωμα –κι ο υφυπουργός του απάντησε σε εξίσου έντονο ύφος, τύπου ότι πήγε στη Βουλή «με ανεύθυνο τρόπο» και κατηγορεί χωρίς να έχει ελέγξει τα λεγόμενα του. Εντάξει, τίποτα το ιδιαίτερο θα μου πείτε. Οντως, το καλύτερο ακολουθεί.

Η ανάρτηση στο fb

Χθες λοιπόν στο facebook ο Θεοδωράκης έδωσε συνέχεια στο θέμα με μια μακροσκελή ανάρτηση του στο facebook. Σας τη μεταφέρω αυτούσια γιατί νομίζω έχει ενδιαφέρον.

«Ο κ. Πελεγρίνης προσπάθησε χθες στη Βουλή να απαντήσει στην κριτική μου για τις προσβλητικές του δηλώσεις για το Ολοκαύτωμα και είπε: «Μίλησα με την Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα. Τη ρώτησα: Διαβάσατε το κείμενό μου; Ποια είναι η γνώμη σας. «Ιδια με τη δική σας» μου λέει. Πώς δημιουργείται εκ του μη όντως τέτοιο ζήτημα;». Την απάντηση του κ. Πελεγρίνη πανηγύρισαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα η «Αυγή» υπό τον τίτλο «Αποστομωτική απάντηση Πελεγρίνη στον Θεοδωράκη».

Και τώρα ήρθε η απάντηση από την πρεσβεία του Ισραήλ: «Η Πρέσβυς κυρία Ιρίτ Μπέν – Αμπα, συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον κ. Υφυπουργό τη Δεύτερα 19 Σεπτεμβρίου αναφορικά με ομιλία που είχε κάνει ο κ. Πελεγρίνης στη Βουλή μερικές ημέρες νωρίτερα για το θέμα της ιστορικής μνήμης. Η Πρέσβυς ρώτησε για κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει ο Υφυπουργός οι οποίες ήταν αντισημιτικές. Ο κ. Πελεγρίνης δήλωσε ότι εννοούσε το αντίθετο. Η Πρέσβυς πρότεινε να εκδώσει ο Υφυπουργός μια διευκρινιστική δήλωση η οποία αργότερα εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣ) απέστειλε επίσης μία σκληρή επιστολή στον Υφυπουργό στην οποία απάντησε με διευκρινιστική δήλωση». Τυπική περίπτωση υπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: απάτη – απάτη – απάτη».