Με παρόντα τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του ακτιβιστή μουσικού Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά – που κάθησε για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκισή του –στο εδώλιο του κατηγορουμένου, συνεχίζεται η πολυταλαιπωρημένη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο δράστης της εγκληματικής ενέργειας είχε επιλέξει να παραμείνει στο σπίτι του, όπου βρίσκεται σε περιορισμό, ακολουθώντας την τακτική των συγκατηγορουμένων του, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους. Είναι χαρακτηριστικό πως στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου στο εδώλιο καθόταν ένας μόνο από τους συνολικά 68 κατηγορουμένους!

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα της οικογένειας του άτυχου μουσικού και θέλοντας (επιτέλους) να αλλάξει την εικόνα αυτή, διέταξε την αυτοπρόσωπη παρουσία των κατηγορουμένων. Ετσι, στη συνεδρίαση της Παρασκευής εμφανίστηκαν συνολικά 17 κατηγορούμενοι.

«Μη σώσεις πανάθεμά σε…» φώναξε η Μάγδα Φύσσα τη στιγμή που είδε τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της να μπαίνει στο δικαστήριο από την πλαϊνή πόρτα συνοδεία αστυνομικής δύναμης. «Δολοφόνοι, αποβράσματα της κοινωνίας, μας υποχρεώνετε να σας βλέπουμε. Να πέσει φωτιά να σας κάψει, ζώα» είπε η χαροκαμένη μάνα, η οποία είναι παρούσα από την πρώτη ημέρα της δίκης σε κάθε συνεδρίαση και χθες στεκόταν όρθια στο πίσω μέρος της δικαστικής αίθουσας.

«Στο λαγούμι σου καθοίκι, στο λαγούμι σου» φώναξε από την πλευρά του ο θείος του Παύλου, απευθυνόμενος στον χρυσαυγίτη δολοφόνο, ο οποίος με την επανεμφάνισή του δεν τόλμησε να ρίξει ούτε μια ματιά στους συγγενείς του αδικοχαμένου μουσικού.