Μπορεί το αμερικανικό Κογκρέσο να πάγωσε το ψήφισμα υποστήριξης της Ελλάδας με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου για πρώτη φορά στα χρονικά λόγω των επίμαχων δηλώσεων του Πάνου Καμμένου για τους μετανάστες.

Ομως, άλλο το Κογκρέσο και άλλο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Το λέω επειδή ο Καμμένος έχει ήδη κλείσει ραντεβού με τον αμερικανό ομόλογό του Αστον Κάρτερ, τον οποίο θα επισκεφθεί στην Ουάσιγκτον στις 21 Μαΐου.

Λογικό, αφού η διμερής ατζέντα έχει «φορτώσει» πολλά και καυτά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το πάγιο αμερικανικό αίτημα για την εγκατάσταση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στην Ελλάδα για επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Για να δούμε τι θα δούμε.

Τι έγινε με τα ΟΥΚ;

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, τα οποία παρουσιάζουν τους βατραχανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού να τραγουδούν εθνικιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της προχθεσινής παρέλασης, μπροστά μάλιστα από την εξέδρα των επισήμων.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και μάλιστα δεν άργησαν να τοποθετηθούν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η βουλευτής Β’ Αθήνας Βασιλική Κατριβάνου και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Παράλληλα καυστική ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, ενώ Το Ποτάμι πήγε ένα βήμα παρακάτω καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή.

Τι έγινε όμως στην πραγματικότητα; Ακούστηκαν προχθές αυτά τα συνθήματα από τους ΟΥΚάδες; Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος στον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής Γιώργο Βαρεμένο, οι βατραχάνθρωποι δεν φώναξαν φέτος τέτοια συνθήματα αλλά πέρυσι. Προσέθεσε μάλιστα πως τραγουδούσαν το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή». Μπροστά στους επισήμους μπορεί να μην ακούστηκαν αυτά τα συνθήματα, όμως σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό αυτά ακούστηκαν στην Πανεπιστημίου.