Την Κυριακή 8 Μαρτίου οι του Ποταμιού οργανώνουν μια μεγάλη κομματική εκδήλωση στο Acro. Να σας θυμίσω απλά ότι πρόκειται για το ίδιο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούσε ο συνθέτης, στιχουργός και όχι μόνο Γιώργος Σαμπάνης και δεύτερο όνομα ήταν η Τάμτα –το πρόγραμμα, φευ, τελείωσε προχθές –στη σκηνή του οποίου Το Ποτάμι είχε ανεβάσει τον Στέλιο Ράμφο για να ψυχαναλύσει τον Σταύρο Θεοδωράκη, αν και τελικώς απλώς διάλεξη έδωσε ο άνθρωπος.

Εκεί λοιπόν θα συναντηθούν οι υποψήφιοι βουλευτές από όλη τη χώρα, τοπικά στελέχη από όλες τις εκλογικές περιφέρειες,τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Διαλόγου.

Βασικά, στόχος τους είναι να κάνουν έναν πρώτο απολογισμό, οικονομικό και οργανωτικό, του ενός έτους Ποτάμι. Οι υποψήφιοι βουλευτές θα κληθούν, λέει, να κάνουν έναν απολογισμό της δράσης τουςκαι τα τοπικά στελέχη να προτείνουν τρόπους για την «αποτελεσματικότερη δράση των εθελοντικών ομάδων».

Παράλληλα, η Πανελλήνια Επιτροπή θα εκλέξει νέα Συντονιστική –που είναι κάτι σαν πολιτμπιρό –και η Επιτροπή Διαλόγου, που ήταν το μέσο της διεύρυνσης του κόμματος στην προεκλογική περίοδο, θα συζητήσει πώς θα μετεξελιχθεί σε Πολιτικό Ινστιτούτο.

Το φινάλε θα κάνει ο επικεφαλής με μια ομιλία, που σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει θα μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ plus.

Το ζουμί είναι ότι το κόμμα ξεκινά έναν προσυνεδριακό ουσιαστικά διάλογο, με το βλέμμα στραμμένο στο δεύτερο συνέδριο που θα γίνει το καλοκαίρι. Εχουν άλλωστε «βουτήξει» πολλοί και διάφοροι, οι οποίοι θα πρέπει να εκπροσωπηθούν κάποια στιγμή στα όργανα.

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι τώρα που «ωρίμασαν» ελπίζω να ακολουθήσουν την πεπατημένη περί συνεδρίων και να αποφύγουν τα alternative βιομηχανικά σκηνικά. Κοινώς, να βρουν ένα στάδιο ή μια αίθουσα ξενοδοχείου, βρε αδερφέ.