Κοντεύουν τρεις μήνες από την ψήφιση του Αντιρατσιστικού, αλλά οι ξένοι πρεσβευτές στην Αθήνα ακόμα δεν ξεχνούν από πόσες περιπέτειες πέρασε το νομοσχέδιο μέχρι να ψηφιστεί.

Και πώς να ξεχάσουν αν εκπροσωπούν χώρα που αυτή την περίοδο έχει την προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA). Αναφέρομαι στον βρετανό πρεσβευτή Τζον Κίτμερ, ο οποίος κάλεσε τις προάλλες στην οικία του βουλευτές και αξιωματούχους για να τους ενημερώσει σχετικά με την προεδρία της χώρας του.

Εκεί απέδωσε εύσημα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλο για τη συμβολή του στο Αντιρατσιστικό, τις διατάξεις του οποίου για τον αντισημιτισμό θυμίζω ότι έγραφε κι έσβηνε μαζί με τον Βενιζέλο. Λογικό. Ποιον να ευχαριστήσει ο Κίτμερ, τον Μπαλτάκο;

Μας υποχρέωσε

Δεν ξέρω τι θα προκύψει από τις σημερινές συναντήσεις του Τζο Μπάιντεν με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Αν, όμως, η περίφημη παρέμβασή του για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ κινηθεί στο κλίμα της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Haberturk», δεν μας βλέπω καλά.

Το λέω επειδή ο αμερικανός αντιπρόεδρος δήλωσε κάτι του τύπου «το καθήκον που αναλογεί σε όλες τις πλευρές είναι να μειώσουν την ένταση στην περιοχή για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τη λύση». Κοινώς, μας υποχρέωσε…