Ο Σταύρος Θεοδωράκης πάει σήμερα στη Σύρο. Με το σακίδιο επ’ ώμου ο επικεφαλής του Ποταμιού ταξιδεύει με προορισμό την Ερμούπολη για μια γρήγορη περιοδεία.

Το απόγευμα θα δει τον δήμαρχο του νησιού Γιώργο Μαραγκό και αύριο το πρωί τον καθολικό επίσκοπο Σύρου Πέτρο Στεφάνου. Θα ακολουθήσει και η καθιερωμένη πια συγκέντρωση – συζήτηση με φίλους του κόμματος, στην Πλατεία Μιαούλη. Κοινώς, μπροστά από το Δημαρχείο που είναι έργο του Τσίλλερ. Οχι, αντικειμενικά μιλώντας, τα πλάνα θα είναι τέλεια.

Διαδοχικά events

Γενικώς, πάντως, υπάρχει κινητικότητα στο Ποτάμι. Τα events διαδέχονται το ένα το άλλο. Απ’ ό,τι μαθαίνω Τo Ποτάμι Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας – Εκάλης, ήτοι η τοπική των «ΒουΠου», διοργανώνει το απόγευμα της Δευτέρας δημόσια συζήτηση με θέμα «Χρέος – Ελλείμματα – Ανάπτυξη: Η επόμενη μέρα» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Κηφισιάς.

Στο πάνελ των ομιλητών θα βρίσκονται και ο Θανάσης Σκόκος, τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, και ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γιώργος Παγουλάτος.

Κάτι μου λέει ότι η εκδήλωση θα έχει προσέλευση. Αν κρίνω από την τοποθεσία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων του κόμματος που βρίσκουν οι δημοσκόποι –βλέπε «μεσαία και ανώτερα οικονομικά στρώματα».

Οι πέντε έγιναν έξι

Στην άτυπη ομάδα των 5 ανεξάρτητων που καταθέτουν από κοινού ερωτήσεις στη Βουλή και καλοβλέπουν –άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο –Το Ποτάμι, υπέκυψε και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα.

Το λέω γιατί οι ανεξάρτητοι Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Πέτρος Τατσόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός μαζί με τη Νίκη Φούντα κατέθεσαν χθες ερώτηση για την αναχρονιστική διάταξη εις βάρος των ΑμεΑ σε ό, τι αφορά τη δυνατότητα κτήσης πτυχίου από ανώτερες δραματικές σχολές τέχνης. Για πρεμιέρα, καλό…