Σε επιχείρηση τρομοκρατίας, αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή για την υπόθεση Novartis ο αναπληρωτής υπουργος Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προσθέτοντας ότι αυτή «δεν είναι απλώς εσφαλμένη υπερασπιστική τακτική είναι φασίζουσα τρομοκρατία και μέγα πολιτική ολίσθημα. Και μέγιστη τρομοκρατική προτροπή».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επιτέθηκε ιδιαίτερα στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ στις συκοφαντικές και αστείες επιθέσεις που εξαπέλυσε για αντιπερισπασμό. Αντιλαμβάνομαι τη θέση που έχει έρθει και εύχομαι να αποδειχθούν όλοι αθώοι. Πρέπει να καταλάβουν όμως ότι οι αντιδράσεις τους δεν βοηθούν καθόλου και η γραμμή υπεράσπισης τους είναι εσφαλμένη».

«Οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους. Τι εννοεί όταν λέει ότι θα μας πάει μέχρι το τέλος; Ελπίζω να μην εννοεί το τέλος της ζωής μας ή την ηθική μας εξόντωση με παράνομες μεθόδους. Τη δικαστική μας εξόντωση την έχει καταγγείλει ήδη», επεσήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι «είναι όλοι σύμφωνοι ότι το θέμα της απιστίας έχει παραγραφεί, ενώ η αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν έχει παραγραφεί.Εγώ θεωρώ ότι η πράξη της δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί. Γιατί δεν έγινε κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων αλλά επί ευκαιρία αυτών. Θα επικαλεστώ μόνο τις ομιλίες του κ. Καστανίδης και του Παυλόπουλου οι οποίοι με στέρεα επιχειρηματολογία είχαν την ίδια άποψη».

«Το τεκμήριο της αθωότητας κατακρεουργήθηκε από τον κ. Σαμαρά»

Για το τεκμήριο της αθωότητας ανέφερε: «το τεκμήριο της αθωότητας είναι μια από τις βασικές εγγυήσεις της αμερόληπτης απονομής δικαιοσύνης. Ως εισαγγελέας το τήρησα με τη μεγαλύτερη δυνατή ευλάβεια. Θα προσπαθήσω να το τηρήσω και σήμερα παρότι με έχουν εξοργίσει τα ψέματα κάποιων».«Το τεκμήριο κατακρεουργήθηκε από τον Σαμαρά. Είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ στις συκοφαντικές και αστείες επιθέσεις που εξαπέλυσε για αντιπερισπασμό. Αντιλαμβάνομαι τη θέση που έχει έρθει και εύχομαι να αποδειχθούν όλοι αθώοι. Πρέπει να καταλάβουν όμως ότι οι αντιδράσεις τους δεν βοηθούν καθόλου και η γραμμή υπεράσπισης τους είναι εσφαλμένη», πρόσθεσε.

«Μπορεί να προβληματιστεί κανείς με τον ισχυρισμό ότι εγώ ως εκτελεστικός βραχίονας του Τσίπρα έστησα και καθοδηγώ τέτοιου μεγάλου μεγέθους σκευωρία; Αν ισχύει αυτό αδικούμε, πρέπει να αναβαθμιστώ και να αναλάβω καθήκοντα τουλάχιστον διοικητή του FBI και της CIA», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνοντας: «Επικαλείται τη δήλωσή μου ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Υπενθυμίζω ότι δεν αναφέρθηκα στον Σαμαρά ή σε κάποιον άλλο Έκανα αυτή τη δήλωση μετά από ολιγόλεπτη μερική ενημέρωση που είχα από τον αρμόδιο υπουργό για το μέγεθος του σκανδάλου και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό. Δεν είπα ποτέ ότι είχα άτυπη ενημέρωση όπως λέει συνεχώς ο κ. Γεωργιάδης. Και φυσικά δεν το λέει τυχαία».

Για την παραίτηση Ράικου

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι: «η προηγούμενη Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, η κ. Ράικου, έμπειρη και ικανή Εισαγγελέας, η οποία μάλιστα είχε τοποθετηθεί στη θέση της επί της Κυβερνήσεως Σαμαρά, συμπεριέλαβε στην επιστολή παραίτησής της πριν ένα χρόνο περίπου και λίγο πριν λήξει η δεύτερη θητεία της μεταξύ άλλων και τα εξής:

Α) Καταγγελία για σχέδιο ηθικής της εξόντωσης-τα λόγια της τα έχω ακριβώς αντιγράψει- από τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου και στοχοποίησής της από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που στόχο έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου και την παρεμπόδιση της έρευνας για τη NOVARTIS και όχι μόνο. Ας σκεφτούν κάποιοι με το μαξιλάρι τους τι ακριβώς εννοεί η κα. Ράικου με τις παραπάνω καταγγελίες της. Μήπως η κα. Ράικου με τη μεγάλη της πείρα και την εξυπνάδα της έβλεπε που οδηγούσε η έρευνα; Μήπως θέλησε να αποφύγει αυτά που υφίστανται σήμερα οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς; Μήπως φοβήθηκε κάτι άλλο που εκείνη ήξερε και εμείς αγνοούμε;

Β) Εκτίμησε ότι είναι πιθανή η ύπαρξη εμβασμάτων με σημαντικά ποσά από το λογαριασμό της NOVARTIS από την Ελβετία και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς. Σημείωσε δε πως μέχρι τότε είχαν εντοπιστεί μίζες 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Γ) Χαρακτήρισε την υπόθεση NOVARTIS ως κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η έρευνα του FBI για τη NOVARTIS είχε ήδη ξεκινήσει και ήταν σε εξέλιξη, και η κ. Ράικου ήταν σε επικοινωνία με τις αμερικάνικες αρχές. Αν θυμάμαι καλά είχε μεταβεί πρόσφατα στις ΗΠΑ, λίγο πριν την παραίτησή της, για να συνεργαστεί με το FBI και να ενημερωθεί για τα στοιχεία της έρευνας που είχαν προκύψει».

«Η έρευνα για τη Novartis θα συνεχιστεί»

«Η έρευνα για το τεράστιο σκάνδαλο της NOVARTIS συνεχίζεται και θα συνεχισθεί και από την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και από το FBI. Ας μη ματαιοπονούν κάποιοι. Η επιχείρηση τρομοκρατίας, γιατί είναι προφανές ότι είναι σε εξέλιξη η χειρότερη μορφή τρομοκρατίας, δεν θα περάσει. Απειλούνται ευθέως με σκοπό να τρομοκρατηθούν Δικαστικοί Λειτουργοί, μάρτυρες ακόμα και ο Πρωθυπουργός της χώρας. Στην προσπάθειά τους αυτή δε δίστασαν να επικαλεσθούν την ισχύ τους στον κρατικό μηχανισμό αλλά και σε παρακρατικούς μηχανισμούς με απειλές διώξεων και εξόντωσης. Αναρωτιέμαι λοιπόν: στην υπόθεση της 17Ν, της Χρυσής Αυγής και σε άλλες υποθέσεις, οι μάρτυρες είναι ορθώς προστατευόμενοι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που προϋπήρξε της Κυβέρνησης, τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδος, τη Σύμβαση του Παλέρμο κ.λπ. Στην υπόθεση Novartis μετατρέπονται σε κουκουλοφόρους. Εκτός από τη γνώση ορισμένων για τη δράση των κουκουλοφόρων στο παρελθόν, ασφαλώς και κάποιος άλλος λόγος θα υπάρχει», επεσήμανε.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στον κ. Σαμαρά ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε: «ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε και σύσταση συμμορίας. Είναι προφανείς οι εμμονές του και τα μετεμφυλιακά σύνδρομα που τον βασανίζουν. Αναφέρθηκε επίσης στην ιδιότητα μου ως πρώην Διοικητή της ΕΥΠ το 2009 τους τελευταίους 3 μήνες της Κυβέρνησης της ΝΔ. Εγώ δεν ντρέπομαι γι αυτό. Ας αναρωτηθούν οι βουλευτές και κυρίως οι απλοί αγνοί ψηφοφόροι της ΝΔ για τα κίνητρα και τους στόχους του κ. Σαμαρά για την αναφορά του αυτή. Για να λύσει τα προβλήματά του δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στην παράταξή του. Κύριε Σαμαρά αν θέλετε μπορείτε να πάτε και πιο πίσω. Πιθανόν και στην Οκτωβριανή επανάσταση το 1917 να είχα ενεργό ρόλο. Εγώ τόσο πίσω δεν θα πάω. Μου αρκεί η συμπεριφορά σας από το 1993 μέχρι σήμερα».

«Κύριε Σαμαρά, προσπαθείτε να συνδέσετε τη δήθεν σκευωρία με το Μακεδονικό. Στις υπερφυσικές μου ικανότητες, πρέπει να προστεθούν το θείο χάρισμα της ενόρασης και προφητικές ικανότητες που μου επιτρέπουν να προβλέπω το μέλλον. Αλλιώς πως εξηγείται να γνωρίζω πολλούς μήνες πριν, όταν έστηνα τη σκευωρία σε βάρος σας προκαλώντας την έρευνα του FBI, ότι θα ανέκυπτε θέμα Μακεδονικού;», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Τόση φαντασία αγγίζει τα όρια της παράνοιας, αν δεν την ξεπερνά. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί το Μακεδονικό ως άλλοθι. Το ίδιο έκανε και το 1993 όταν έριξε την Κυβέρνηση της ΝΔ . Υπενθυμίζω όμως ότι τότε οργίαζαν οι φήμες για τα πραγματικά αίτια της πτώσεως της Κυβέρνησης. Δε θα πω τίποτε άλλο. Επαφίεμαι στη μνήμη και την κρίση κάθε Νεοδημοκράτη. Ο καθένας έχει την ιστορία του. Ο κ. Σαμαράς επίσης ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και του απόρρητου του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου, ευθυγραμμιζόμενος με προηγηθείσα δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης του. Τους ρωτώ ευθέως. Γνωρίζουν κάτι από παράνομες παρακρατικές ενέργειες; Παρεμπιπτόντως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δε διαθέτω και δε χρησιμοποιώ. Μήπως κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια; Υπενθυμίζω ότι ο κ. Αθανασίου είχε ομολογήσει ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας των μελών της Χρυσής Αυγής επικοινώνησε με Δικαστικούς Λειτουργούς για να ενημερωθεί ο ίδιος και να ενημερώσει στη συνέχεια τον κ. Σαμαρά», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Επιχείρηση τρομοκρατίας»

Καταλήγοντας έκανε λόγο για «επιχείρηση τρομοκρατίας σε βάρος Εισαγγελικών Λειτουργών, προστατευόμενων μαρτύρων και πολιτικών αντιπάλων», λέγοντας:«δεν είναι απλώς εσφαλμένη υπερασπιστική τακτική και δείγμα μεγάλου πανικού, είναι επίσης αποκαλυπτικό φασίζουσας νοοτροπίας και μέγα πολιτικό ολίσθημα. Είναι όμως και κάτι χειρότερο. Είναι μέγιστη δημοκρατική εκτροπή. Οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή και τα διάφορα υπονοούμενα προσιδιάζουν και παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους και παρακρατικούς μηχανισμούς. Αλήθεια τι εννοεί ο κ. Σαμαράς όταν λέει θα μας πάει μέχρι το τέλος; Ελπίζω να μην εννοεί το τέλος της ζωής μας, τη φυσική μας εξόντωση. Ούτε την ηθική μας εξόντωση με παράνομες ενέργειες και μεθόδους παρακρατικών μηχανισμών. Για τη δικαστική μας εξόντωση δε ρωτώ. Την έχει προαναγγείλει. Με το σύνολο των όμως των απειλών και των υπονοούμενων αναλαμβάνουν κάποιοι μεγάλη ευθύνη. Για ότι συμβεί σε βάρος Εισαγγελέων, προστατευόμενων μαρτύρων και όσων έχουν στοχοποιηθεί ή πρόκειται να στοχοποιηθούν στο μέλλον – ακόμα και μια γλάστρα να πέσει στο κεφάλι τους τυχαία στον περίπατό τους- ξέρετε τι θα πιστέψουν όλοι. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει προηγηθεί μια απόπειρα αυτοκτονίας, ένα περίεργο θανατηφόρο ατύχημα σε δύο πρόσωπα που είχαν σχέση με το σκάνδαλο NOVARTIS και βίαιες ενέργειες σε βάρος δημοσιογράφων που ασχολούνται με αυτό».