Πονοκέφαλος η άφιξη 33 Τούρκων που ζητούν άσυλο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2017 08:00 |
Πονοκέφαλος η άφιξη 33 Τούρκων που ζητούν άσυλο
O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου

Αντιμέτωπες με μια υπόθεση με σοβαρές διπλωματικές προεκτάσεις θα βρεθούν εκ νέου οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές λόγω της ομαδικής άφιξης στις Οινούσσες ενός ασυνήθιστα μεγάλου αριθμού τούρκων υπηκόων οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο.
Η ομαδική άφιξη 33 τούρκων υπηκόων, ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως διακινητής, λίγο μετά την επίσκεψη του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν, προκαλεί προβληματισμό ως προς την αντιμετώπισή της, καθώς σχετίζεται με τις λεπτές ισορροπίες μεταξύ των δύο χωρών.
Πρόκειται για πρόσωπα με πανεπιστημιακή μόρφωση, καθηγητές, δασκάλους, δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και έναν δημοσιογράφο, οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο επειδή, όπως επικαλούνται, κινδυνεύουν από τις Αρχές της γειτονικής χώρας.
Συνολικά είναι έξι οικογένειες, ανάμεσα τους και δέκα ανήλικα παιδιά, από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης που ήρθαν με πλοιάριο από τις τουρκικές ακτές.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ