Μητσοτάκης: Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να πάει η χώρα μπροστά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2017 00:44 |
Μητσοτάκης: Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να πάει η χώρα μπροστά
«Χωρίς μια νέα κυβέρνηση, ισχυρή κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή και ξεκάθαρη εντολή να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα, πολύ φοβάμαι ότι η οικονομία θα συνεχίσει να σέρνεται», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.Πηγή: (ΑΠΕ)

«Η πολιτική αλλαγή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για μια γενναία φυγή της χώρας προς τα εμπρός», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit, που οργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ.

«Χωρίς μια νέα κυβέρνηση, ισχυρή κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή και ξεκάθαρη εντολή να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα, πολύ φοβάμαι ότι η οικονομία θα συνεχίσει να σέρνεται», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν λέει τίποτε για μετά το 2018, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, όπως τονίζει η κυβέρνηση.

«Στα λόγια θα είναι καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, στην πράξη η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση της επένδυσης του Ελληνικού γίνεται όχι ερήμην ενός τμήματος της κυβέρνησης και σε ό,τι αφορά την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική τόνισε πως μέλη της κυβέρνησης έχουν ταχθεί κατά της εξορυκτικής δραστηριότητας.

Μίλησε για «διγλωσσία» της κυβέρνησης στο θέμα των επενδύσεων και παρατήρησε πως δεν είναι δυνατό να συνεδριάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίσει εάν θα γίνει η επένδυση στο Ελληνικό.

Μείωση φορολογίας και ΕΝΦΙΑ


Σε ερώτηση για τους οικονομικούς δείκτες που επικαλείται η κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως το γεγονός ότι φέτος τα πράγματα πάνε λίγο καλύτερα από πέρυσι δεν σημαίνει ότι πάνε καλά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε για τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και του ΕΝΦΙΑ και δήλωσε πως δεν έχει καμιά πρόθεση το όποιο πλεόνασμα να το κατευθύνει στην αύξηση των κρατικών δαπανών, αλλά κατ΄ εξοχήν στη μείωση της φορολογίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση Λεμπιδάκη, λέγοντας πως όταν αφήνεται απερίσπαστη να κάνει το έργο της έχει επιτυχίες. Κάλεσε την κυβέρνηση να «απελευθερώσει» περισσότερους αστυνομικούς για να προσθέσουν τις δυνάμεις τους στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και αναφέρθηκε στη Δυτική Αττική και σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, όπου υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση.

«Φαινόμενα βίας δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και είπε ότι ο νόμος για το άσυλο στα Πανεπιστήμια θα αλλάξει και πάλι ώστε να μπορεί να επεμβαίνει η Αστυνομία.

«Ο νόμος ισχύει για όλους. Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι άσυλο ιδεών και ο καθένας να μη φοβάται να πει τη γνώμη του γιατί θα μπουν 20-30 να τον γιαουρτώσουν. Τραμπουκισμοί και τυραννίες μια μικρής μειοψηφίας δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά», υπογράμμισε,

Αναφέρθηκε και στην υπόθεση του καθηγητή Συρίγου: «Φαινόμενα όπως ο δημόσιος τραμπουκισμός Συρίγου δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Αυτό πρέπει να τελειώνει. Δεν βλέπω να σπεύδουν να καταδικάσουν την επίθεση σε έναν καθηγητή και είναι εξαφανισμένοι».

6
Ποτέ πια Ν.Δ.
06/10/2017 09:06
Το σίγουρο είναι οτι και αυτός ο ....σωτήρας ΔΕΝ είναι νοικοκύρης. «Και πώς να το κρύψωμεν άλλωστε?» Για 24 χρόνια ήμουν συμβασιούχος γιατρός του ΙΚΑ έβλεπα 600 ραντεβού και στοίχιζα στο κράτος 1800 ευρώ τον μήνα. Μαζί με τον άλλο, τον πολιτικό σαλτιμπάγκο Άδωνη με εξώθησαν σε παραίτηση. Την ίδια στιγμή μας πρότειναν βέβαια σαν ....καλοί νοικοκυραίοι συμβάσεις για 200 ραντεβού με 2000 μηνιαίως. Έτσι οι μισοί στον ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι μισοί στη ΧΑ. Βέβαια οι λεγόμενοι δημοσιογράφοι κάνουν πως δεν τα ξέρουν.
derkon
06/10/2017 08:58
Τι άλλο ακόμη θα ακούσωμε από αυτόν τον εβραίο ! Να πάμε μπροστά με τον εβραίο για αρχηγό! ! ! Είναι θλιβερή κατάντια για την χώρα μας, αυτοί που σήμερα εκπροσωπούν πολιτικά τη χώρα μας μέσα και έξω. Και δεν εννοώ μόνον αυτούς που σήμερα μας κυβερνούν, αλλά και όλους τους άλλους, που στην ουσία δεν διαφέρουν σε τίποτε, πλην των ετικετών των κομμάτων τους. Θα κάνω μία εξαίρεση γι αυτούς της Χρυσής Αυγής, επειδή αυτούς δεν τους δοκιμάσαμε, και μέχρι αυτή τη στιγμή σε τίποτα δεν έβλαψαν τη χώρα μας, Μάλιστα στο μέτρο των δυνατοτήτων τους προσπάθησαν να βοηθήσουν κάποιες τάξεις φτωχών ανθρώπων, αλλά αυτοί του Κλεφτοπροδοτικού Τόξου τους έδεσαν τα χέρια οικονομικά, και συνεχίζουν να τους διώκουν με ψεύτικες κατηγορίες. Είναι οι μόνοι που μπήκαν στη φυλακή, ενώ οι Σημίτης ΓΑΠ, Σαμαράς, και ένα σωρό ακόμη άλλοι, αποδεδειγμάνα προδότες και κλέφτες, ούτε απέξω από δικαστήριο δεν πέρασαν, όχι να μπουν και φυλακή.-
κα
06/10/2017 08:03
Ολόκληρη συνέντευξη χωρίς να υπάρχει μέσα η λέξη εκλογές! Περίεργη αλλαγή φρασεολογίας. Πρόκειται άραγε για σταδιακή συμμόρφωση εις τας εντολάς του κυρίου Ντάισελμπλουμ; Θα δείξει...
K;vstaw
06/10/2017 07:06
Με αυτά που λένε τα κόμματα προεκλογικά, συνήθως όλοι συμφωνούμε. Τα προβλήματα δημιουργούνται στην υλοποίηση των προγραμμάτων. Ο Σαμαράς πχ κατηγορούσε τον Γιώργο, για το μνημόνιο που υπέγραψε, και υπέγραψε κι αυτός άλλο ένα! Ο Τσίπρας θα έσκιζε τα μνημόνια των προηγούμενων, και αντί αυτού, υπέγραψε ένα ακόμη . Τα κόμματα δεν έχουν προγράμματα προεκλογικά, αλλά τα διαμορφώνουν μετά, αφού κερδίσουν τις εκλογές. Πριν από τις εκλογές έχουν μόνο πολλά ... "ΘΑ"
Καραγιαννίδης Κ.
06/10/2017 06:40
" «Χωρίς μια νέα κυβέρνηση, ισχυρή κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή και ξεκάθαρη εντολή να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα, πολύ φοβάμαι ότι η οικονομία θα συνεχίσει να σέρνεται», είπε ο κ. Μητσοτάκης." Κυριάκο, εγώ φοβάμαι τις ... νωπές εντολές. Επάνω που ο Σαμαράς θα ολοκλήρωνε το έργο της κυβέρνησής του, έτσι έλεγε, ήρθε η ... νωπή εντολή να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα ήταν να πάμε 80 δις ... πίσω! Εσύ μπορεί να γίνεις πρωθυπουργός και να ικανοποιήσεις το όνειρο της ζωής σου, εμένα όμως θα τρέμει το ... φυλλοκάρδι μου, μη τύχει, αντί να πάμε μπροστά, πάμε πάλι μερικά ... δις πίσω!!!
Γρηγορης
06/10/2017 01:12
Συμφωνω απολυτα μαζι σου Κουλη, με τον ορο να μην ξανακυβερνησουν ολα τα κομματα που εχουν ηδη κυβερνησει αυτην την ταλαιπωρη χωρα και προ παντων το κομμα που εκπροσωπεις.