Σταθάκης: Ετοιμη η άδεια για Ολυμπιάδα, στη διαιτησία οι Σκουριές

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2017 12:09 |
Σταθάκης: Ετοιμη η άδεια για Ολυμπιάδα, στη διαιτησία οι Σκουριές
Στιγμιότυπο από την εισβολή μεταλλωρύχων στο υπουργείο Ανάπτυξης το πρωί της Τετάρτης

Η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας είναι έτοιμη, αλλά η διαδικασία της διαιτησίας για την άδεια για τις Σκουριές θα πάρει τρεις μήνες. Αυτό προέκυψε από τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής που διαμαρτύρονται για το «πάγωμα» των επενδύσεων της Eldorado Gold.

Ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι εντός των ημερών θα δοθεί στην εταιρία η άδεια για την Ολυμπιάδα, οπότε εκεί θα μπορεί να προχωρήσει.

Σε ό,τι αφορά τις Σκουριές και την μεταλλουργία, δηλαδή την καθετοποίηση της παραγωγής στην Ελλάδα, η διαδικασία της διαιτησίας προβλέπεται ότι θα διαρκέσει ένα τρίμηνο. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, το νομικό συμβούλιο του κράτους αρχίζει τη διαδικασία της διαιτησίας σήμερα.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι έγκειται στην εταιρία να πάρει τις αποφάσεις της.

Η Eldorado Gold έχει προειδοποιήσει ότι εάν δεν δοθούν οι άδειες έως τις 22 Σεπτεμβρίου, θα αναστείλει τις επενδύσεις της στη χώρα.

Η εμπλοκή έχει θορυβήσει τους εργαζόμενους στην εταιρία και ομάδα μεταλλωρύχων βρέθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο, ζητώντας να δοθούν οι άδειες για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Ορισμένοι από αυτούς κατάφεραν να εισβάλουν στο κτίριο και ζήτησαν συνάντηση με τον Γ.Σταθάκη. Μετά από διαβουλεύσεις, συμφωνήθηκε επιτροπή των εργαζομένων να συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε κοινό πλαίσιο.

Νωρίτερα, πάντως, οι μεταλλωρύχοι έλεγαν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν χωρίς τις άδειες, ενώ και άλλοι εργαζόμενοι έρχονταν με πούλμαν από τη Χαλκιδική.

1
Ι.Καλφας Σουηδία
13/09/2017 16:08
Σταθάκης: Επέμεινε ότι το θέμα θα συζητηθεί στη διαιτησία που θα διαρκέσει τρεις μήνες (καθορίζει και τον χρόνο) - Σε ένα επικοινωνιακό ελιγμό ανακοίνωσε ότι σε μια-δύο ημέρες θα δοθεί η άδεια για την Ολυμπιάδα - Περιμένουμε άμεσα τις άδειες και για τα δύο έργα, το σχόλιο της Ελληνικός Χρυσός. Συνεχίζεται το θρίλερ με το Ελληνικό: Νέα αναβολή στη συνεδρίαση του ΚΑΣ. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανίς τη σβένει με το κράτος που διοικηταί από κουκουλοφόρους Κανίβαλους. Λόγο το ότι η αλήθεια ισοσταθμίστηκε με το ψέμα δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα το τι θέλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι δεν επιθυμεί την λειτουργία του μεταλλείου στις Σκουριές αυτό είναι κατά κάποιον τρόπο γνωστό, αλλά να εμποδίζει και την οικοδόμηση του Ελληνικού που επί 19-20 χρόνια είναι σκουπιδότοπος αυτό δεν έχει το ελάχιστο λογικής . Το καλύτερο θα ήταν οι σχολιαστές να μην βρίζονται αναμεταξύ τους και να γράφουν τα κατά και τα υπέρ για να βγει κάποιο συμπέρασμα . Αν το αιτιολογικό και τον δυο περιπτώσεων είναι να καταστρέψει κυριολεκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι όρθιο στην Ελλάδα, κάτι που δυσκολεύουμε να παραδεχτό. ‘Αν λέγω αν’’ τότε είναι εθνική προδοσία και αισχρού σαμποταρίσματος, αυτό το δικαίωμα δεν το έχει δώσει ο Έλληνας σε καμία παράταξη και σε κανέναν Μπολσεβίκο, Την δεκαετία του σαράντα αγωνίστηκε ο Ελληνισμός για τα ιδεώδη του και πέταξε τα κουμουνιστικά απόβλητα στο σιδηρούν παραπέτασμα . Οι Έλληνες μικροί και μεγάλοι δεν είναι δυνατόν να παραμένουν θεατές αυτής τις αυτοκαταστροφής ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν το μελών τους ακόμη μια φορά.