Πολύ μαρτυριάρης ο Βαρουφάκης. Στο τελευταίο του βιβλίο περιγράφει μια αγριευτική προεκλογική σύσκεψη με τον Τσίπρα, τον Δραγασάκη, τον Τσακαλώτο και τον Παππά. Ο Βαρουφάκης τους εξηγεί πως μόλις γίνουν κυβέρνηση πρέπει να διωξουν τον Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

–Μόλις γίνω πρωθυπουργός, θα ζητήσω την παραίτησή του. Κι αν χρειαστεί θα τον διώξω από την κεντρική τράπεζα με φωνές και κλωτσιές, διαβεβαιώνει ο Τσίπρας. Και τότε, λέει ο Βαρουφάκης, ο Παππάς εξηγεί ότι «υπάρχουν και πιο δραστικές λύσεις στο πρόβλημα» –πιο δραστικές από τις φωνές και τις κλωτσιές! Φυσικά ο Στουρνάρας έμεινε στη θέση του, ακόμη κι όταν η σύζυγός του υπέστη τις «πιο δραστικές» μεθόδους του Παππά.

Το μόνο που κατάφεραν είναι να διορίσει ο Δραγασάκης στο Γενικό Συμβούλιο της τράπεζας τρία μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (!) (επιλογή πρωτοφανής από ιδρύσεως της τράπεζας) και μια κυρία του ΣΥΡΙΖΑ που φτιάχνει καλλυντικά! Σε κάθε ευκαιρία οι επίτροποι λένε τον πόνο τους ή το ζόρι τους με τον Στουρνάρα, αλλά άνευ σημασίας. Ούτε γνώσεις έχουν ούτε πλειοψηφία ούτε αρμοδιότητες. Τουλάχιστον η κυρία επωφελείται για να πουλάει τα καλλυντικά της στους υπαλλήλους της τράπεζας. Κατι είναι κι αυτό!